Minuli vikend so kisovški strelci nastopili na mednarodnem strelskem tekmovanju 26. Skirca Open & Trzin Walther Cup 2023 v Trzinu in dosegli vrhunske rezultate. Odlično organizirano mednarodno tekmovanje je potekalo od petka do nedelje.

V petek je tekmovanje potekalo v mešanih parih v absolutni kategoriji. Krstni nastop na mednarodnih tekmovanjih v parih so izvedli tudi naši tekmovalci. Prvi par sta sestavljala Nika Skubic in Gašper Judež, z doseženimi 613,9 krogi sta zasedla odlično deseto mesto. Drugi par sta sestavljala starejši deček Jaka Božič, sploh prvič na takšnem nivoju tekmovanj, in Tija Šiles, z doseženimi 587,5 krogi sta zasedla solidno 20. mesto.

V soboto je z odličnimi predstavami nadaljeval Judež. V mladinski konkurenci U21 in pod okriljem Slovenske mladinske reprezentance je z osebnim rekordom s 612,7 krogi v rednem delu zasedel sedmo mesto. S tem rezultatom se je kot prvi tekmovalec našega društva na mednarodnih tekmovanjih uvrstil v finale. Tudi v finalu je pokazal, da je tekmovalec za največja tekmovanja in z zelo solidnim nastopom pristal na končnem 7. mestu.

V kadetski konkurenci U17 so nastopile Nika Skubic ter sestri Nika in Leja Piskar. Nika Skubic je z rezultatom 607,5 krogi zasedla drugo mesto in se razveselila srebrne medalje, prve na mednarodnih tekmovanjih za naše društvo. Leja Piskar je s 564,2 krogi zasedla 19. mesto, njena sestra Nika pa s 535,1 krogi 26. mesto. Ekipno so dekleta končala na četrtem mestu. Med kadeti je Jaka Božič s 548,9 krogi zasedel 18. mesto. Omeniti je potrebno, da so naši strelci Jaka in sestri Piskar prvič tekmovali na takšnem nivoju tekmovanja. Čestitamo jim za borbenost in vzdržljivost.

V nedeljo so nastopili Nika Skubic, Tija Šiles in Gašper Judež v enotni članski konkurenci. Nika Skubic se je z osebnim rekordom 624,0 krogi in doseženim osmim mestom v rednem delu tekmovanja uvrstila v finale, kar je prvo finale za naše društvo na tej stopnji tekmovanja. Zasedba finala je bila več kot vrhunska: reprezentantke Slovenije Živa Dvoršak, Sonja Benčina, Klavdija Jerovšek, Urška Hraševec, najboljša bosanska strelka, pa najboljša mladinka iz sosednje Hrvaške. Nika se ni ustrašila konkurentk v finalu, nastopila je zbrano in med celotnim finalom krojila vrh konkurence, ki je bila v boju za medaljo. Na koncu je za medaljo zmanjkalo le nekaj desetink kroga, osvojila je odlično četrto mesto. Nastop v finalu je dokaz, da je eden največjih talentov strelskega športa v Sloveniji in je pred njo še bleščeča kariera.

Tija Šiles je z solidnim nastopom s 601,2 kroga zasedla 40. mesto, Gašper Judež pa z 605,5 kroga 33. mesto.

LK

Foto: Strelsko društvo Kisovec