V soboto, 18. marca, so se v 19. krogu 1.MRL pomerili rokometaši RK Dol TKI Hrastnik in RD Alples Železniki. S tremi točkami naskoka so zmagali kemičarji in tako osvojili novi točki.

RK Dol TKI Hrastnik – RD Alples Železniki 32:29 (15:14)

Dol pri Hrastniku, 18. marec, dvorana Dolanka, gledalcev 80. Sodnika Pirc in Pirc

RK Dol TKI Hrastnik: Žibert, Nunčič (5 obramb), Brilej 4 (1), Jager, Zobarič 4, Urdih, Hočevar 3, Moljk 2, Zupanc 5 (2), Blagotinšek, Simončič 7, Sihur, Cigler, Sivka 5 (1), Šuntner 2

RD Alples Železniki: Gartnar, Berčič (12 obramb), Plestenjak, Pokorn 3 (1), Fojkar, Kavčič 4, Pratljačić, Štremfelj 6, Arman 3, Maček 4, Rakovec 6, Tušek 3, Žagar

Sedemmetrovke: RK Dol TKI Hrastnik 4 (4), RD Alples Železniki 4 (1)

Izključitve: RK Dol TKI Hrastnik 8 minut, RD Alples Železniki 8 minut

Rdeči kartoni: RD Alples Železniki 1

Po izenačenih uvodnih minutah so si domači v 12. minuti s zadetkom Gašperja Zobariča priigrali dva zadetka prednosti (7:5). Vendar so gostje kmalu vzpostavili ravnotežje na parketu in v nadaljevanju srečanja prevzeli pobudo ter po delnem izzidu 4:1 v 17. minuti povedli z 9:8. Domači trener Pesko je takoj reagiral z minuto odmora, da bi zaustavil nalet gostov. Do zaključka prvega dela so bili gostje zadetek ali dva pred domačini, a so slednji z boljšo igro v finišu prvega polčasa uspeli na odmor oditi z golom prednosti.

Kemičarji so v drugem polčasu plavžarje držali na varni razdalji dveh, treh golih prednosti. Po dobri polovici drugega dela igre pa so svojo prednost povečali in še pred zaključkom razblinili vse dvome o sobotnem zmagovalcu. Gostje so v zadnjih minutah uspeli razliko sicer omiliti, a za preobrat jim je zmanjkalo časa.

Pri domačih sta bila najučinkovitejša Kristjan Simončič s sedmimi zadetki, po pet sta jih dodala Jan Sivka in Gašper Zupanc. Pri gostih sta prednjačila Jernej Štremfelj in Gaber Rakovec s šestimi zadetki.

Zoran Zore

Foto: RK Dol TKI Hrastnik