sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Juhuuu, zimske počitnice

Jutri se pričenjajo zimske počitnice. No, ja, zimske ravno ne bodo, saj je videti, da se je zima v svoji pravi podobi že poslovila. Bodo pa počitnice in tudi v Zasavju se bo dogajalo marsikaj počitniškega.


Trbovlje

Kar precej dogajanja za mlade med počitnicami so pripravili v Trbovljah, kjer za otroke še posebej poskrbijo prostovoljci Društva prijateljev mladine Trbovlje.

»Letošnje zimske  počitnice smo poimenovali ”zasloni dol, smeh gor”, ker želimo otroke ozaveščati o pametni uporabi pametnih naprav, hkrati pa jim ponuditi zabavo in druženje,« so sporočili iz DPM Trbovlje.

Druženja se bodo pričela vsak dan ob 9. uri, končali bodo ob 13. uri. Ponujajo pa tudi možnost dodatnega varstva.

Pričnejo v ponedeljek, torej jutri, s kino predstavo Miraculus: Pika Polona in Črni maček. V torek se bodo otroci zabavali v kuharski delavnici, v sredo se bodo odpravili na kopanje v Thermano Laško. V četrtek pripravljajo kreativno delavnico Stran od ekranov, v petek pa bo na vrsti izlet v center Noordung.

Med zimskimi počitnicami v Delavskem domu Trbovlje vabijo v toplo kino dvorano na dober film in okusno pokovko. Pripravili so zanimiv filmski otroški program. Včeraj so zavrteli otroški film Bimberli in pripravili delavnico. Danes je na sporedu Nina in ježeva skrivnost. Pol ure pred predstavo se bodo odpravili s  knjigo v kino (pravljična urica). V ponedeljek bo na sporedu filmska predstava Pikapolona in Črni maček (še v nedeljo, 25. februarja). V sredo pa bo dopoldan še predstava Race.


Zagorje ob Savi

V Zagorju se bo največ dogajalo v Mladinskem centru Zagorje ob Savi. V ponedeljek bodo pripravili čvekavo kavo in palačinke. »Zavij v ponedeljek na čvekavo kavo, kjer te čakajo topli ali hladni napitki, sproščen klepet in druženje. Tokrat se bomo tudi posladkali z slastnimi palačinkami,« vabijo organizatorji. V petek bodo pripravili otvoritev razstave Spomlad v Jovsih. Fotografije prikazujejo živalski svet in pokrajine Jovs. V dnevnem centru bodo v petek čvekali ob azijski kulinariki. V sobotnem dnevnem centru pa bodo lahko obiskovalci preživeli sobotno popoldne v dobri družbi. Zvečer pa čaka obiskovalce še prireditev Matr je smešn. V Mladinski center Zagorje zopet prihajajo komiki, tokrat bodo občinstvo nasmejali Alen Borišek, Aljaž Poredoš, Jure Jamnik, Matej Pušnik, Anton Pevc in Bine Plaznik. Večer bo poln črnega humorja, smeha in solz.

V Knjižnici Mileta Klopčiča bo v torek predstavitev knjige Antna Krepka Camino – Poklon junakom 3. nadstropja. V četrtek pa bo počitniška ura pravljic in ustvarjalna delavnica.

V Delavskem domu Zagorje pripravljajo tri filmske predstave. Danes dopoldan je bil na ogled film Šola čarobnih živali 2, v torek bo na sporedu film Preprosto super, v sredo pa film Nina in ježeva skrivnost.


Hrastnik

Občinska zveza prijateljev mladine Hrastnik pripravlja tri zanimive dejavnosti za otroke. V torek bo na sporedu filmska predstava Preprosto super v DD Hrastnik. V sredo se bodo lahko udeleženci zabavali v bazenu v Hrastniku. V petek pa se bodo odpravili na drsanje v Celje.

V Hrastniku bodo pripravili še dve zanimivi druženji v Knjižnici Antona Sovreta.

Četrtek bo na sporedu spletna pravljica Vilma in Zima. Ogled je možen na spletu. »Čarovnica Vilma in njen maček Vili sta oba naveličana zime. Vrt prekriva sneg, ribnik prekriva led, z dreves visijo ledene sveča. Tako se Vilma odloči za malo čarovnije in pričara poletje. Takrat pa se pričnejo težave,« se glasi napoved pravljičnega druženja.

V petek pa pravljica Kam je izginil sneg? avtorice Mojiceje Bonte. »Visoko nad puhastimi oblaki živi Snežena kraljica, ki skrbi, da pozimi sneži. A kaj se zgodi, če se zabava pozno v noč in potem dolgo spi? Zgodba otroke spodbuja, da sprejmejo, česar ne morejo spremeniti in izkoristijo priložnosti, ki jim prihajajo naproti,« napovedujejo večer organizatorji.


Savus

Foto: Savus


 

Isti avtor