sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Jorgić zmagal v Ljubljani

Darko Jorgić, trenutno najbolje uvrščen Evropejec na svetovni namiznoteniški lestvici in deveti v svetovni eliti, je velik namiznoteniški turnir v slovenski prestolnici pričel z zmago. V drugem krogu (v prvem je bil prost) je premagal Španca Alvara Roblesa s 3 : 1.

Hrastničan Darko Jorgić je kot najboljši slovenski namiznoteniški igralec na domačem turnirju WTT Star Contender v Ljubljani s 3:1 (8, -5, 7, 9) premagal Alvara Roblesa in se uvrstil med najboljših 16 igralcev na turnirju v kultnem Tivoliju. V naslednjem krogu (osmina finala) bo njegov nasprotnik mladi Francoz Felix Lebron, ki je pred dnevi slavil na evropskih igrah na Poljskem. Doslej se je Jorgić s Francozom za mizo srečal le enkrat in bi pred letom dni boljši. Dvoboj bo nocoj ob 19. uri.

Darko je odlično začel dvoboj, povedel s 6:1, vodil je tudi z 9:2, vendar se mu je Robles s petimi zaporednimi točkami približal na 7:9. Na koncu je Jorgić na veliko veselje ne ravno polne, zato pa toliko bolj glasne tivolske športne dvorane, izkoristil drugo zaključno žogo. V drugem nizu je Robles prišel do gladke zmage, v tretjem pa je Jorgić spet prišel do svoje igre in niz zanesljivo dobil. Najbolj izenačen je bil četrti niz, v katerem je Jorgić povedel z 9:7, Španec je izid izenačil, na svoj servis pa je deveti igralec sveta in najboljši Evropejec na svetovni lestvici le prišel do končne zmage.

»Vedno je najtežji prvi dvoboj, saj za razliko od Roblesa, ki je imel za sabo že prvi krog posamezno, igral pa je tudi v dvojicah in mešanih dvojicah. Tudi zato sem toliko bolj zadovoljen, da sem ga premagal. Imel sem boljši izkoristek na svoj servis kot na Poljskem, čeprav pravega počitka niti nisem imel. Dobro je, da sem v četrtem nizu, tudi ob pomoči gledalcev, ohranil mirno glavo, kajti peti niz je vedno negotov,« je po dvoboju za NTZS povedal Darko Jorgić. Še zanimivost: pred dvobojem se je ogreval s trenerjem in bivšim odličnim igralcem, Hrastničanom Jožetom Urhom.

Sicer pa je zasedba največjega namiznoteniškega turnirja v Sloveniji v zadnjih letih izjemna. Na njem igrajo najboljši igralci sveta s fenomenalnimi Kitajci na čelu. Najboljši Kitajci s svetovne lestvice so v drugem krogu suvereno zmagali. Poslovil pa se je četrti nosilec na turnirju, Japonec Tomokazu Harimoto, ki ga je premagal rojak Šunsuke Togami.

Na turnirju sodeluje nekaj manj kot 300 igralcev iz 45 držav. Ljubljana je blizu Zasavja in prav gotovo bodo športni navdušenci izkoristili priložnost, da si ogledajo kakšen dvoboj zasavskega namiznoteniškega asa Darka Jorgića, ki ga trenira hrastniška strokovnjakinja Andreja Ojsteršek Urh. Prva priložnost je že danes.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor