sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Jorgić dobro startal v Incheonu

Darko Jorgić je dobro startal na turnirju svetovne serije (WTT Champions) v Južni Koreji. V Incheonu je v prvem krogu gladko premagal Angleža Liama Pitchforda s 3:0 (7, 1, 9).

Darko Jorgić, petnajsti igralec sveta, se je v prvem krogu pomeril z 27. igralcem na svetu Liamom Pitchfordom. V tekmi ni imel večjih teža, le tretji niz je bil malo bolj tesen. V drugem nizu je povedel celo 8:0 in ga dobil na eno. V tretjem je imel pobudo Anglež, vendar je Jorgić na koncu niza zaigral suvereno in tekmo zanesljivo dobil. V Južni Koreji Jorgića vodi trener Jože Urh, še en Hrastničan.

V Incheonu tekmujejo skoraj vsi najboljši igralci sveta, manjkajo le trije izjemni Kitajci. V drugem krogu Darka Jorgića čaka Kitajec Liang Džingkun.

Jorgić je bil zadovoljen z igro. In kaj pričakuje v dvoboju z drugim igralcem sveta Ljangom Džinkunom? »Zdaj me čaka obračun z Ljangom Džingkunom, s katerim se dobro poznava. Dvakrat sem ga že premagal, zadnji dvoboj pa je dobil on, ko me je na svetovnem prvenstvu premagal s 4:2. Če ga bom želel premagati, bom moral prikazati še stopničko boljšo igro in iskreno upam, da se spet lahko uvrstimo v četrtfinale.« Ljang Džingkun je v prvem krogu s 3:2 (3, 9, -4, -10, 9) premagal 14. igralca sveta Šveda Antona Kallberga.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor