četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Jamatlonci spet v rudnik

V Hrastniku so se že zbrali udeleženci poletnega Jamatlona, ki se bodo kmalu odpravili v rudnik. Startali bodo na Ajnzerju in se podali na dobrih pet km dolgo pot po rudniških rovih, kjer bodo morali premagati 14 knapovskih ovir.

Kaj se bo dogajalo?

Zbor udeležencev je bil v Kompreshausu v Hrastniku. Po prijavi in skupnem pozdravu bodo jamatlonci odšli z avtobusi v Trbovlje, kjer se bodo na Ajnzerju spustili v jamo in po rudniških rovih prišli na svetlo v Hrastniku po Barbara rovu. Tam jih čaka met bata škornja rikverc v kuolmkišto, knapovska malca (funšterc), pa koncert JazzsterBanda (Maruša Zmrzlak, Matej Fele in Sašo Piskar) in zaključek prireditve z nepogrešljivim Perkmandeljcem v glavni vlogi.


Prijavljene ekipe

Na Jamatlon se je prijavilo 35 ekip, v katerih je prijavljenih 59 jamatlonk in 61 jamatloncev. Prijavljene so naslednje ekipe: Vesele huntarce, Tršice, Lučke frajle, Lučki prepihoci, Buški krafi, Jamski trdoživci, Frejčkovi, Hrasnšk gasilci, Mi2, Obržani, Noter hii, hii, ven pa ooh, ooh, ooh, Neustrašne punce, Laučšpreher, Beenthere, Houdreti, rovQe, Jamski feferoni, Vahtarji, Twix, H36000, Štakorji, Dve prskute pa en dec, Čivi, ZAGreti, Cerkoti, Helluo librorum, Lolek in Bolek, Mihad, Jaka i Marjan // Strašan ekip. Zadnji dve prijavljeni ekipi sta Potomci šusmajstra, Frbanti, na novo so prijavljene ekipe Sunetovci, Maloz/mešano iz 3 krasnih, PraviČas, Potočan & Potočan, Jamatlonska mama in 3 frihtiči in Tunnel Turbo Turtles.


Od kod so prišli na Jamatlon?

Jamatlonke in jamatlonci prihajajo od vsepovsod. Na Jamatlonu so zastopani naslednji kraji:

Zasavje

Belovo, Bevško, Brnica, Čeče, Dol pri Hrastniku, Gabrsko, Hrastnik, Izlake, Kostrevnica, Kresnice, Mlinše, Podkraj, Trbovlje, Zagorje

Slovenija

Bled, Brezina, Brežice, Celje, Cerklje na Gorenjskem, Dobrna, Gradišče, Grgar, Grosuplje, Javor, Jelce, Laško, Litija, Ljubljana, Ljubljana – Šentvid, Luče, Maribor, Mengeš, Mislinja, Podlubnik, Poljane, Polzela, Ponoviče, Razvanje, Rimske Toplice, Rogatec, Sava, Sevnica, Slovenj Gradec, Sevnica, Socka, Škofja Loka, Škofljica, Šmarno v Rožni dolini, Šoštanj, Vrhnika, Zgornji Hotič, Žalec, Železniki,

Tujina

Graz, Kumberg


Špiruci Jamatlona

HSE, Premogovnik Velenje, Občina Hrastnik, Občina Trbovlje, Občina Zagorje ob Savi, Dewesoft, Eti, KRC, Chipolo, Rebrebu, Slovenska turistična organizacija, VDC Zasavje, Lekarna Pušnik, TKI Hrastnik, Telekom Slovenije, Thermana Laško, Red Bull, Marko Premec s.p. Dol pri Hrastniku, Zasavska gospodarska zbornica, Malgaj d.o.o., Passion Art in zasavski bivši rudarji.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor