nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Izjava tedna: Branko Potočan

Ob nedeljah zvečer lahko letos prebirate izjavo tedna, ki jo izustijo Zasavke ali Zasavci, ali pa kdo drug in je tako ali drugače povezana z Zasavjem. Danes objavljamo izjavo umetniškega vodje festivala Rdeči revirji Branka Potočana.

Branko Potočan je plesalec, koreograf, ustanovitelj Vitkar zavoda in pobudnik ter umetniški vodja festivala Rdeči revirji. Od četrtka do danes je festival potekal v Hrastniku, potem se seli še v Trbovlje in Zagorje, in postregel z vrsto zanimivimi predstavami in dogodki. Že skoraj 20 let je festival na slovenski kulturni sceni in njegova gonilna sila je prav Hrastničan, ki nikoli ne pozabi svojih korenin. Objavljamo njegovo razmišljanje o tem, kaj festival pomeni v današnjem času.

Branko Potočan: »Rdeči revirji so od svojih skromnih začetkov leta 2002 postali pomembno stičišče kulturnega in umetniškega življenja v zasavski regiji – so simbol povezovanja med tradicijo in sodobnostjo, med lokalnim in mednarodnim. S kakovostnim programom ter mednarodno udeležbo festival postavlja regijo na zemljevid kulturnega turizma, poleg tega pa poudarja pomen kulturne dediščine ter skrbi za ohranjanje starih običajev in tradicij.«

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor