Tako mirnega konca tedna pa zasavski policisti že dolgo niso imeli. Posredovali so le zaradi štirih manjših prometnih nesreč in treh prijav kršenja javnega reda in miru. Ukvarjali so se še s konopljo, zatajitvijo denarja in najdbo denarja na bankomatu. Zaprli so tudi cesto Zagorje-Bevško zaradi tega, ker je iz tovornjaka iztekalo gorivo.


PP Hrastnik

V petek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, pri srečanju sta se oplazili dve vozili. Voznika sta podala nasprotujoče si izjave, zato policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Osebi so zasegli posušeno rastlino, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov bodo poslali v analizo, sledi ustrezen postopek.

V nedeljo so policiste obvestili o glasni glasbi v Kisovcu, izrekli so opozorilo.


PP Zagorje ob Savi

V petek so opravili zaporo ceste regionalne ceste Zagorje – Bevško v Zagorju ob Savi, kjer je vozniku tovornega vozila zaradi poškodbe iz rezervoarja iztekalo gorivo. Cesto so zaprli do sanacije vozišča.

Obvestili so jih o kaznivem dejanju zatajitve denarja na območju Zagorja ob Savi.

V soboto so prejeli dve prijavi kršitve javnega reda in miru z glasno glasbo. V enem primeru  kršitev niso ugotovili, v drugem primeru pa so policisti kršitelju izrekli opozorilo.

Policiste so obvestili, da je voznik na relaciji Briše-Medija povozil kamen. Policisti so udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V nedeljo je občan našel denar na bankomatu na Izlakah. Policisti še ugotavljajo lastništvo.


Savus

Foto: arhiv Savus