V prazničnih dneh na prelomu leta naše misli sežejo v leto, ki se izteka in tisto, ki se nam obeta. Na spletni strani časopisa Savus objavljamo v prazničnih dneh kratke zapise znanih Zasavcev. Tistih seveda, ki so nam prijazno odgovorili. Vse smo prosili za odgovore na štiri vprašanja. Objavljamo jih v vrstnem redu, kot so nam jih poslali.

Tokrat objavljamo odgovore direktorja izlaške firme Eti Tomaža Berginca, ki modro vodi enega največjih zasavskih gospodarskih podjetij. Tomaž Berginc je tudi Zasavc leta 2019.

Kaj je bilo v letu 2023 za vas najlepše, najboljše, najbolj navdihujoče, kaj vas je naredilo srečnega?

V letu 2023 sem se najbolj veselil poslovnih uspehov ETIja, ki so bili zopet rekordni, tako po prihodkih kot tudi po dobičku. Rekordna je bila tudi vrednost investicij, ki je presegla 15 milijonov evrov. In to kljub poslabšanju gospodarskih razmer v Evropi v drugi polovici leta. Druga polovica leta je bila res polna velikih izzivov, ki smo jih uspešno premagovali.

Se je v letu 2023 zgodilo kaj takšnega, kar bi najraje izbrisali iz svojega spomina?

Vsi bi verjetno najraje izbrisali iz spomina vojne, ki divjajo v naši bližini in pa katastrofalne poplave v Sloveniji. Sočustvujemo s svojimi sodelavci v Ukrajini, ki delajo v nemogočih razmerah in kljub temu dosegajo rekordne rezultate.

Kaj si želite v letu 2024?

V letu 2024 si želim boljše in predvsem predvidljive gospodarske razmere, tako v Evropi kot tudi v Sloveniji. V zadnjem letu je bilo s strani vlade sprejetih precej ukrepov, ki poslabšujejo položaj gospodarstva in zaposlenih, le malo pa takšnih, ki ga izboljšujejo. Iskreno želim, da se ta trend neha.

Kaj želite v letu 2024 Zasavkam in Zasavcem?

Zasavkam in Zasavcem želim čim hitrejši razvoj regije in s tem izboljšano kakovost življenja. Čim boljše izkoristimo sredstva Sklada za pravični prehod regij, ki so delno že na razpolago. Samo kvalitetna delovna mesta nam omogočajo dolgoročno blaginjo in kvalitetno življenje.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekPolicisti so delali
Naslednji članekGlivične spremembe na nohtih