sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

InPlaninci na Kofcah

Zadnjo februarsko nedeljo, 25. februarja 2024, so se inPlaninci podali na planino Kofce nad Tržičem. Pohod so pričeli v Matizovcu, ki leži na 915 metrih nadmorske višine. Pohod je vodil kot že nekajkrat poprej stalni spremljevalec, član PD Tržič Ludvik Veber.

Na poti smo se sprehodili skozi najmanj dva letna časa – od zelene cvetoče pomladi v objem zime. Spremljali so nas sonce, megla, sneg, med vožnjo pa še dež in mavrica čez vse nebo. Zadnji del poti je položnejši in prijetnejši za hojo, na okrog 1250 metrih nadmorske višine pa je udeležence pohoda razveselila snežna odeja.

 

Najbolj zagnani pohodniki so planinski dom na Kofcah na 1488 metrih nadmorske višine dosegli že pred deseto uro zjutraj, zato so se odpravili še do križa, posvečenega župniku in pisatelju Janezu Jalnu. Načrtovano nadaljevanje poti do Velikega vrha pa je zaradi snega odpadlo.

Po počitku v domu na Kofcah, kjer so pripravili slastne jedi, ki so dale nov pomen izrazu »planinska kulinarična avantura«, so se odpravili nazaj v dolino. S pohodom, predvsem sneženim delom, so bili zadovoljni vsi, tako člani sekcije InPlaninec kot vodniki in spremljevalci – prostovoljci.

Jurček Novakk

Foto: JN


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor