Občina Hrastnik danes praznuje svoj praznik. Na ta dan so leta 1934 zasavski rudarji začeli petdnevno gladovno stavko.  Na praznični dan po Hrastniku visijo občinske in državne zastave, nanj pa opozarja tudi čestitka občankam in občanom Hrastnika župana Marko Funkla.

»Spoštovane Hrastničanke, spoštovani Hrastničani,

ob počastitvi občinskega praznika občine Hrastnik je pomembno vsakič znova poudariti pogum in odgovornost vseh, ki so v prelomnih trenutkih s svojim zgledom skupnost postavili pred osebne interese ter na ta način tlakovali pot v boljšo prihodnost. Želim si, da se na podoben način odzivamo tudi mi – da gojimo skupnostne in solidarnostne mehanizme v družbi, da grajamo in hvalimo ter da se do javne lastnine obnašamo, kot da je naša. Ker v resnici tudi je.

Hrastnik je lep kraj za življenje – imamo veliko zelenih površin, urejenih pešpoti, urejeno izobraževalno, administrativno, komunalno, športno in kulturno infrastrukturo. Hrastnik smo ljudje in samo od našega človeškega potenciala je odvisno, kaj si bodo o nas mislili drugi. Prepričan sem, da je prihodnost svetla, če si bomo zanjo prizadevali s skupnimi močmi.

Iskrene čestitke in lepo praznovanje vam želim v imenu občinske uprave ter občinskega sveta Občine Hrastnik.

Srečno!«

PR objava