Prihaja tretja izvedba športnega dogodka Hrastnik Trail, ki bo potekala na eni izmed idiličnih zasavskih lokacij na sončni planini Kal. Gorski tek je namenjen vsem rekreativnim tekačem, Hrastnik Trail se bo odvil v soboto, 22. aprila.

Projekt Hrastnik Trail je nastal leta 2021 na pobudo lokalnih tekačev, katerih fokus je razvoj tekaške aktivnosti v lokalnem okolju. Dogodek bodo pripravili tudi letos pod okriljem glavnega organizatorja Javnega zavoda za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik, ki bo z ekipo Mladinskega centra Hrastnik, Europe Direct in Turistično informacijskim centrom poskrbel za nepozaben rekreacijsko in zabavno obarvan program.

Na voljo bosta dve trasi, imenovani Turističnih 6 ter Razglednih 12, na katerih je prijavljenih že več kot 120 tekačev. Že iz njunih poimenovanj izhaja, da sta različno dolgi ter zato primerni tako za začetnike kot za tiste z več tekaškimi izkušnjami. Časovnica dogodka: 7.30 do 9. ure registracija tekačev, 9.35 do 9.45 kratek sestanek za tekače, 9.45 do 9.55 skupinsko ogrevanje, ob 10.00 štart razglednih 12, ob 10.30 štart turističnih 6, ob 12.30 podelitev nagrad in pokalov.

Štartnina znaša 25 eur. Dostop do prijav se nahaja na spletni strani www.hrastnik-trail.si, kot tudi vse ostale informacije v zvezi z letošnjim dogajanjem. Na dan dogodka bodo možne naknadne prijave, štartnina pa bo znašala 40 eur. Več informacij s fotomaterialom od lanskih prireditev najdete na www.hrastnik-trail.si in Facebook strani Hrastnik Trail. In, kot pravi tekač in eden od soorganizatorjev Marko Kavzar, ki vsako leto s ponosom in veseljem pomaga pri izpeljavi gorskega teka: » Gremo, gasa, huosta čaka.«

Savus

Foto: Hrastnik Trail