Od petka do nedelje (26. do 28. maja) je v Baru v Črni gori potekalo Balkansko prvenstvo za otroke, ki se ga je udeležilo 1345 tekmovalk in tekmovalcev iz 11 držav. Slovenijo je na prvenstvu zastopalo 63 mladih tekmovalcev, med njimi sta bila tudi dva tekmovalca Karate kluba Trbovlje Arman Hozanović in Tian Ovnič.

Že prvi dan prvenstva sta oba nastopila v katah. Arman Hozanović je med 43 dečki, rojenimi leta 2012, po prostem prvem krogu izgubil v drugem proti reprezentantu Turčije Karaagacu Ramazanu.

Med fanti, rojenimi leta 2010, je Tian Ovnič med 34 tekmovalci po prostem prvem krogu v drugem premagal domačega reprezentanta Sutovića ter nato v tretjem krogu izgubil proti reprezentantu Bosne in Hercegovine Bajramoviću ter tako končal svoj nastop na balkanskem prvenstvu.

Drugi dan prvenstva je Arman nastopil še v športnih borbah. Med 42 tekmovalci je po prostem prvem krogu izgubil v drugem proti reprezentantu Hrvaške Nekiću ter tako končal svoj krstni nastop na balkanskem prvenstvu.

Slovenija se je iz tokratnega balkanskega prvenstva vrnila z osmimi medaljami, tokrat Trboveljčani nismo bili med prejemniki medalj. Kljub temu pa smo v klubu ponosni na Armana in Tiana, saj sta skozi celo leto dosegala lepe rezultate in zavzeto trenirala tako v klubu kot na reprezentančnih pripravah. Verjamemo, da sta ponosno zastopala Slovenijo na tokratnem balkanskem prvenstvu ter prinesla domov veliko novih izkušenj.

Jernej Simerl

Foto: KK Trbovlje