V trboveljskem mestnem parku se je soboto, 16. septembra, odvil drugi del kulinaričnega festivala Zasavski šporhet. Na prireditvi Grenadirmarš 2023 je kuhalnice vihtelo 13 ekip, ki so skuhale več kot 60 kilogramov grenadirmarša.

Prvo mesto si je prikuhala ekipa pod imenom Vztrajno do ciljev iz zagorskega VDC, srebrna ponvica je šla v roke članov ekipe Funšterc tim iz Prosvetnega društva Čeče – Hrastnik, tretje mesto pa so osvojile lanskoletne zmagovalke Trbouske turistke, članice Turističnega društva Trbovlje.

V kuhanju te značilne zasavske jedi so se poleg zmagovalcev pomerili tudi člani Turističnega društva Hrastnik, Tončki knjigoljubi iz Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje, Medgeneracijsko društvo GESŠ Trbovlje, ekipa Tri kuhle iz Društva kmečkih žena in deklet Trbovlje, RMED Perkmandeljc, Komunalci iz trboveljske Komunale, Granadirmarš simfoniki iz Glasbene šole Trbovlje, Prosvetno društvo Čeče Trbovlje, Mladinsko gledališče Svoboda Trbovlje, ki so si nadeli ime Eden drugmu ogenj dajmo in ekipa Gmajšnarji iz Občine Trbovlje.

Komisija je poleg okusnosti grenadirmarša ocenjevala tudi okrašenost stojnice in timski duh ekipe. V strokovni komisiji so sodelovale tri sodnice: Angela Muhič – Geli (pristna knapovska gospodinja, ki je kot kuharica delala v rudarski menzi na Ajnzerju), Branka Jovičič (dolgoletna oskrbnica planinskega doma v Gorah, pa oskrbnica Lovske koče na Dobovcu) in Marija Mici Juraja (dolgoletna predsednica Turističnega društva Trbovlje).

Z aktivnostmi so na dogodku sodelovali tudi Rdeči križ Trbovlje, Prostovoljno gasilsko društvo Trbovlje – mesto, Društvo prijateljev mladine Trbovlje in dečka Lovro in Bor z izmenjevalnico igrač.v»Menjalnico igrač sva organizirala zaradi dobrodelnih namenov otrok, da se podružijo in poklepetajo,« sta ponosno povedala Lovro in Bor.

»Pohvala za trud in pogum Lovru in Boru in njuno več kot uspešno izmenjevalnico igrač. Lovro in Bor sta nas med poletjem obiskala z idejo, da bi organizirala izmenjevalnico igrač z druženjem otrok v mestnem parku. Z veseljem smo jima prisluhnili in poskrbeli, da sta lahko svojo idejo uresničila,« so dodali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

Savus

Foto: Robi Ahlin