V začetku avgusta se je igrišče Partizan v Zagorju prelevilo v pravo umetniško platno, ko je skupina mladih entuziastk združila moči na kreativni grafitarski delavnici MC Zagorje ob Savi, ki je bila prežeta z navdihujočo energijo in izjemnim izražanjem mladinske ustvarjalnosti.

Pod vodstvom izkušene mentorice se je delavnica razvila v pravo popotovanje idej in barv. Udeleženke, polne vneme, so najprej združile svojo kreativnost in na kup zbrale različne koncepte in ideje za grafite, ki so kasneje zaživeli na zidu. Skozi dinamičen proces glasovanja so izbrale najbolj atraktivne predloge, ki so služili kot temelj za oblikovanje celotne zgodbe. Ko je bila zgodba oblikovana, je prišel trenutek akcije. Dekleta so prevzela spreje in s kreativnostjo v rokah začele barvati zid. Ta je zaživel v spektaklu barv in motivov, ki odraža energijo mladih.

Delavnica ni prinesla le osupljivega grafitarskega umetniškega dela na igrišču temveč tudi pomembne sporočilne vrednosti, kako močno je združevanje idej in ustvarjalna sinergija. Hkrati so spoznale pomen sodelovanja, demokracije pri odločanju in izražanja skozi umetnost.

Projekt je pokazal, da lahko mladi s svojo kreativnostjo, sodelovanjem in mentorstvom dosežejo izjemne rezultate, ki osvetlijo lokalno skupnost ter poudarijo moč umetnosti. Vabljeni, da si ga ogledate tudi v živo. Upamo, da lahko kmalu spet ponovimo kaj podobnega.

Ronja: »Delavnica grafitiranja je bila odlična! Mentorica nam je ves čas ponavljala, da ne potrebujemo izkušenj s sprejanjem ali umetnostjo, saj se bomo vse naučile sproti, med delom.To me je zelo motiviralo. Moje prve kreacije na steni so bile grozne. Proti koncu dneva pa sem s sprejanjem postala vse boljša. Našla sem svoj način ravnanja s spreji. Na koncu sem preprosto uživala in se igrala z barvami.«

Juliette: »Na grafitarski delavnici sem zelo uživala! To je bilo zame prvo tovrstno umetniško ustvarjanje. Na začetku ni bilo enostavno, ker spreji niso ravno natančni. Naučili smo se nekaj trikov, kot so gradient barv, ustvarjati zvezde in planete (za vesoljski del). Izdelale smo šablone za podrobnosti. Hvaležna sem mentorici in udeleženkam za to zabavno druženje!«

PR objava