četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Današnja nedelja prinaša v Zasavje še zadnji dan Game splasha, Pozničev memorial v šahu v Zagorju in razstavo psov v Trbovljah. Pa še filmske predstave. Naredite si dan in naredite ga tudi tistim okrog sebe.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Nedelja, 3. september 2023


Vreme

danes dogajaDanes bo deloma sončno, popoldne bo naraščala spremenljiva oblačnost. Predvsem v severni in vzhodni Sloveniji se bodo popoldne pojavljale posamezne krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo okrepljen severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28 °C.

V ponedeljek bo večinoma sončno in v notranjosti nekoliko hladneje. Vetrovno bo, pihal bo zmeren severovzhodnik. V torek bo pretežno jasno, še bo pihal severovzhodnik. V sredo se bo nadaljevalo sončno in suho vreme.


Zapore cest

danes dogajaNa cesti Trojane–Izlake–Zagorje je v Kisovcu promet do 21. novembra 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi rekonstrukcije ceste.

Na cesti Litija–Zagorje je pri Zagorju urejen promet izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Cesta bo popolnoma zaprta vsako soboto med uro 7.30 in 17.00 ure do 23. decembra 2023. Izvajalec del ima dovoljenje za delne zapore ceste do 13. decembra do 19. ure, za popolne kratkotrajne zapore med tednom pa med do 23. decembra 2023 (od 8.30 do 9. ure, od 9.20 do 9.50, od 10.10 do 10.40, od 11.00 do 11.30, od 11.50 do 12.20 in od 12.50 do 13.20). Obvoz za osebna vozila je urejen po državnih cestah na relaciji Spodnji Hotič-Vače-Izlake-Zagorje ob Savi in obratno. Obvoz za tovorna vozila je urejen po glavni cesti Litija-Šentjakob, štajerski avtocesti med Trojanami in Šentjakobom ter regionalni cesti Trojane-Zagorje ob Savi in obratno.

Na cesti Litija-Zagorje je urejen izmenično enosmerni promet zaradi odstranjevanja posledic ujme.

Na cesti Litija-Zagorje je pri Renkah urejen izmenično enosmerni promet in kratkotrajne zapore (do 15 minut) zaradi izvedbe ukrepov za zaščito pred podori.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je pri Knezdolu do 24. oktobra 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi urejanja odvodnjavanja.

Na cesti Hrastnik–most čez Savo je promet do 18. septembra urejen izmenično enosmerno zaradi komunalne in prometne ureditve OIC Steklarna Hrastnik.

Na lokalni cesti Podkraj–Radeče po desnem bregu Save velja popolna zapora zaradi plazu in posledic poplav.


Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni napovedanih motenj pri oskrbi s pitno vodo.


Električna energija

Danes bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 7. do 8. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem iz TP Trg Franca Fakina (nadzorništvo Trbovlje). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 14. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem iz TP Limovce (nadzorništvo Zagorje). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


ZMŠT

Game Splash

ZMŠT bo letošnjo kopalno sezono na trboveljskem kopališču zaključil z igričarskim vikend festivalom Game Splash. S tridnevnim festivalom bodo povezali športne aktivnosti z igranjem igric. Obiskovalci bodo lahko vstopili v gaming zone in igrali igrice, se udeležili turnirjev Fortite, Fifa in Asseto Corsa ter se udeležili številnih aktivnosti za otroke in mladino na bazenu. Danes je zadnji dan, v gaming zonu bodo potekale aktivnosti od 10. do 16.ure. Danes je prost vstop. Od 11. do 14. ure bodo potekale aktivnosti za otroke in mladino na bazenu.


Šahovski klub Zagorje

Pozničev memorial

Šahovski klub Zagorje bo danes pripravil 21. Pozničev memorial (mednarodni šahovski turnir). Turnir se bo pričel ob 9.30 uri v Stekleni dvorani Delavskega doma Zagorje.


Kinološko društvo Trbovlje

CAC Trbovlje

Kinološko društvo Trbovlje pripravlja danes v športnem parku na Kipah v Trbovljah 30. državno razstavo psov vseh pasem. Izbirali bodo tudi najlepšega psa Zasavja, v izboru lahko sodelujejo le psi in lastniki, ki so doma iz območja Zasavja.

Sodili bodo sodniki Barbka Novak, Primož Peer, Maja Korošec (vsi Slovenija), Vanja Vukosavljević (Srbija), Velimir Sruk (Hrvaška). Otvoritev razstave bo ob 9.30 uri, od 10 do 14. bo ocenjevanje psov, od 15. do 17. ure bo potekal izbor za najlepšega psa razstave.


Delavski dom Trbovlje – kino

Preprosto super

ob 18. uri

Norveška sinhronizirana animirana družinska komedija, izvirni naslov Helt super (2022), režija Rasmus A. Sivertsen, scenarij Kamilla Krogsveen

Zgodba sodobnega časa o tem, kako se otroci soočajo s pričakovanji staršev in okolice. Superlev je znova rešil mesto, a meščani ne vedo, kdo se skriva za preobleko. Le enajstletna Hedvika ve, da je superlev njen očka in da bo morala nekega dne prevzeti njegovo delo. A superjunakinja postane precej prej, kot je bilo sprva pričakovano; očkova superjunaška obleka se je namreč med pranjem skrčila in zdaj je prav njej. Hedvika ni ne atletinja ne akrobatka, najraje igra računalniške igrice – bo torej lahko postala superjunakinja? Na srečo pa lahko superjunaška obleka poveča ravno njene najboljše sposobnosti …


Še 10 dni brez mame

ob 20. uri

Francoska komedija, izvirni naslov 10 jours encore sans maman (2023), režija Ludovic Bernard, scenarij Ludovic Bernard, Mathieu Oullion, Mariano Vera, igrajo Franck Dubosc, Aure Atika, Alexis Michalik

Pred tremi leti smo spoznali francosko družino Mercier – ko je mati Isabelle šla za deset dni na dopust, oče Antoine pa prevzel skrb za štiri mladoletne otroke in gospodinjstvo, kar se je seveda sprevrglo v čisti kaos. Zdaj se njihove prigode nadaljujejo, ko se družina odpravlja na počitnice na smučanje. Za očeta so prihajajoče počitnice pravi božji dar, saj si bo končno lahko odpočil in užival v luksuznem resortu. A ko se družina odpravlja na pot, mati Isabelle pokličejo nazaj v službo in oče je znova prepuščen samemu sebi in štirim nagajivim otrokom, ki na strminah postanejo divji. Družinske počitnice se spremenijo v popoln kaos …


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Na današnji dan v koledarju ni zapisanega nobenega svetovnega dneva. Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus


 

Isti avtor