sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Gluhi bodo stregli na Mrzlici

V planinskem domu na Mrzlici bodo 3. in 4. oktobra planincem, pohodnikom in kolesarjem stregli gluhi. S tem bosta Planinska zveza Slovenije in Mladinsko društvo za osebe z okvaro sluha Vklop/Izklop tudi zaključila akcijo Gluhi strežejo.

Obiskovalcem, planincem, kolesarjem bodo pri mizah, kjer bo stal komunikacijski valjček, jedilni list v slovenskem znakovnem jeziku ter mapa s splošnimi planinskimi besedami v kretnjah in Braillovi pisavi postregli gluhi in naglušni prostovoljci akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah (GSPK).

»Vzemite si čas za v hribe, naredite nekaj dobrega zase in uživajte v družbi vseh planincev v teh dveh posebnih dnevih. Vabimo vas, da pridete v Planinski dom na Mrzlici in se mimogrede povzpnete še na vrh Mrzlice, ki je 5 minut oddaljen od planinskega doma. Prav tako so pri planinskem domu igrala za otroke ter velik prostor za druge družabne igre,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje.

V sporočilu so še zapisali: »Dogodki, kot je ta, spodbujajo in opozarjajo, da kako pomembno je vključevanje vseh ljudi v vse družbene procese. Hkrati pa nas spomnijo, da se v življenju da doseči marsikaj, ne glede na ovire s katerimi se soočimo. Pridite na Mrzlico in uživajte v dobri družbi in učenju sporazumevanja s kretnjami in spoznavanju z Braillovo pisavo.«

Savus

Foto: arhiv Občina Trbovlje

Isti avtor