Kot že vrsto let, je komisija za delo z veterani pri Gasilski zvezi Trbovlje tudi letos konec septembra organizirala izlet na Goričko, v Prekmurje. Starejše gasilke in gasilci so se zjutraj zbrali pred poslopjem PGD Trbovlje mesto in se z avtobusom in kombijem odpeljali novim dogodivščinam nasproti. Na poti sta prisotne pozdravila predsednik Gasilske zveze Pavel Nemet in predsednik komisije za veterane pri Gasilski zvezi Trbovlje Ivo Gračnar. Jutro je bilo megleno, ob prihodu v Ormož, pa jih je presenetilo sonce.

Prvi postanek je bil na Gasilskem regijskem poligonu, kjer jih je sprejela tajnica GZ Ormož in jim predstavila celoten potek gradnje centra. Gasilski poligon v Ormožu je prvi od sedemnajstih, ki jih Gasilska zveza Slovenije načrtuje v prihodnjih letih zgraditi po gasilskih regijah.

Lep sprejem so trboveljskim veteranom pripravili tudi v GD Miklavž. Tam so jim pokazali vzorno urejen gasilski muzej ter jim postregli z malico. V prijetnem klepetu je čas prehitro tekel in morali so nadaljevati pot proti gradu na Goričkem. Ogled gradu in njegova zgodovina je bil za vse nekaj nepozabnega.

Druženje so zaključili v prijaznem gostišču Špilak v Bodoncih, kjer se je predsednik komisije za delo z starejšimi gasilci – veterani pri GZ Trbovlje in zasavske regije Ivo Gračnar tudi javno zahvalil vodstvu Gasilske zveze Trbovlje za pomoč pri organizaciji ekskurzije in ohranjanje spoštovanja do starejših gasilk in gasilcev.

SK