V soboto, 10. septembra, so v Hrastniku pripravili že desetič prireditev Funšterc – festival stekla in zasavske kulinarike.

Največja novost je nova lokacija festivala. Letošnji se je odvijal pri Kompresorski postaji. Organizatorji (društvo Hrast, TIC Hrastnik, KRC Hrastnik in Turistično društvo Hrastnik) so prireditev pripravili odlično, poskrbeli so za obilo zabave (poskrbeli so tudi za otroke), pokušino kulinaričnih specialitet, napeto tekmovanje kuharskih ekip in nasploh lepo soboto v dobri družbi.

Sodniki Iztok Gumzej, Husein Sead Ružnič in Maks Lovrić so poskrbeli za dobre nasvete, odlično voljo in strokovno oceno. Kot so zapisali organizatorji na facebooku, »so s strokovnim znanjem in razvitimi brbončicami pomagali pridobiti nove zmagovalce trnrbulšga funšterca«. Med tistimi, ki so ustvarjali funšterc, so se najbolj izkazali člani Društva Marionetno gledališče Jurček, med ustvarjcalci krumpantoča pa člani Moškega pevskega zbora Svoboda Hrastnik. Za »tnrbulšo« ekipo pa so obiskovalci izbrali kuharsko ekipo Rudarske godbe Hrastnik.

Prireditev so odprli z Rudarsko godbo Hrastnik in nagovorom župana Hrastnika Marka Funkla, nastopila je tudi godba iz Idrije, pa članice plesne skupine Zasavski country in skupina KUD Veter. Organizatorji so za obiskovalce pripravili tudi srečelov.

Savus

Foto: Anamari Pušnik/fb Funšterc