Jutri, v soboto 9. septembra, bo potekal že 11. festival stekla in kulinarike Funšterc. Kuhalo se bo območju nekdanjih rudniških prostorov, ki sam dogodek naredijo še bolj hrastniško avtohtonega. Organizatorji letos uvajajo tudi nekaj novosti, ki bodo tekmovalcem in obiskovalcem pričarale še boljšo kulinarično-festivalsko izkušnjo.
Organizatorji sporočajo, da je letos odziv izjemen, saj se je na poziv k sodelovanju odzvalo kar 13 ekip. Te bodo s svojimi izvirnimi idejami pripravljale funšterce in krumpantoče z najrazličnejšimi dodatki in prilogami, ki jih bodo lahko pokušali obiskovalci.
Na Funštercu bo poleg odlične hrane tudi bogata ponudba lokalnih izdelkov izpod rok 23 ponudnikov. Letošnja posebnost je, da bodo ob 11. obletnici festivala obiskovalci deležni 11 % popusta na en izdelek po izboru ponudnika na posamični stojnici.
Hrastniški Funšterc je tako prvi dogodek v nizu treh zasavskih. Že 16. septembra mu bo v Trbovljah sledil Grenadirmarš, v Zagorju ob Savi pa bo 30. septembra potekala 3. svetovna ajmohtijada.
Savus
Foto: KRC Hrastnik