sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Franc Bokal kandidat za župana občine Hrastnik

Če bi morali izbrati po eno najlepšo stvar v vsaki od zasavskih občin, katere tri bi to bile?

V občini Hrastnik seveda Gore in Kopitnik z lepim razgledom na tok reke Save in okoliško hribovje. V Zagorju je to Sveta gora z romarsko cerkvijo in razgledno točko proti Triglavu in Pohorju. V Trbovljah je to Kum (Zasavski Triglav) s krajinskim parkom.

Če boste izvoljeni za župana, kako si boste prizadevali za sodelovanje med zasavskimi občinami?

V programu imamo vpisaneregionalne-zasavske projekte, ki obsegajo infrastukturo (predor proti Savinjski dolini, ob zapiranju Rudnika Trbovlje-Hrastnik je potrebno zagotoviti ustrezen monitoring za rudniške površine) in turizem (uporaba rudniških površin pod in nad zemljo in ustanovitev regionalnega podjetja za razvoj turistične in muzejske dejavnosti, ureditev gorskih kolesarskih transferzal). Smo proti hidroelektrarnam na Savi za območje Zasavja, zaradi ohranitve naravnega okolja.

Kateri skupni projekti (gospodarski, turistični, kulturni, športni ali drugi), ki trenutno že potekajo v Zasavju, se vam zdijo pomembni in bi se zanje zavzemali tudi kot župan? 

Predor proti Savinjski dolini in izgradnja ustrezne podporne infrastrukture (ceste, železnice) v vseh treh občinah v Zasavju.

Ali se po službenih ali prostočasnih opravkih odpravite tudi v drugi dve zasavski občini – kam?

Po službenih poteh zahajam na tržnico v Zagorju, kjer prodajam dobrote domače pridelave oz. predelave Eko kmetije Bokal. V prostem času pa zadnje čase velikokrat obiščem Sveto Planino.

Koga bi predlagali za Zasavko ali Zasavca leta 2018 in zakaj?

Primož Roglič, kolesar iz Zasavja, rojen v Trbovljah, živi pa v Kisovcu.

ZT

Isti avtor