četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Fotke povezujejo – otvoritev v torek

Prišel je petek, 27. marca. Danes smo napovedali otvoritev fotografske razstave. Fotografije še vedno prihajajo, nekateri fotografi so napovedali sodelovanje, pa še niso uspeli pregledali svojega arhiva. Še bolj kot s fotografijami za razstavo se ukvarjajo s svojimi portreti. Zato smo se odločili, da jim damo še nekaj prostora, da v miru pobrskajo in nam pošljejo svoja dela. Otvoritev razstave bo tako zadnji dan marca, v torek, 31., ob 18. uri zvečer. Tokrat nepreklicno.

Na naše povabilo smo prejeli že 30 fotografskih del fotografov iz Zasavja in Slovenije. Res smo veseli, da so se odločili za sodelovanje. Med fotografskimi mojstri, ki so poslali svoja dela, so znana fotografska imena, pa tudi takšni, ki so sramežljivo priznali, da so začetniki. Veseli smo vseh. In zadovoljni, da umetnost daje svobodo. Tudi svobodo všečnosti. Nekaterim je všeč čisto kaj drugega, kot drugim. In prav je tako. Fotografije, ki se že nalagajo v naši galeriji, so zanimive, polne duhovnega bogastva, izjemnih pogledov, zanimivih barv, pa tudi črno belih odtenkov. Tematika je raznovrstna, fotografi so izbirali po svoji presoji in res je lepo videti, kako različni so v svoji umetniški svobodi.

Prepričani smo, da vam bomo malce popestriti dneve, ki jih preživljamo v samoizolaciji. Še vedno velja povabilo vsem, ki se ukvarjate s fotografijo, da sodelujete s svojimi deli.  Razstava bo torej zaživela v torek, 31. marca 2020, ob 18. uri. Želimo si, da bo med razstavljenimi fotografijami tudi vaša.

Prosimo vas, da na elektronski naslov info@savus.si pošljete svojo najboljšo umetniško fotografijo pa vaši izbiri. Tema je popolnoma prosta, fotografije so lahko barvne ali črno bele. Zaradi zagotavljanja kvalitetne predstavitve si seveda želimo, da pošljete vaš posnetek v polni velikosti. K fotografiji pripišite vaše ime in priimek ter naslov fotografije. Prosimo vas še za kratek opis o nastanku fotografije in vašo portretno fotografijo, saj bi radi predstavili fotografe, ki bodo razstavljali na naši posebni razstavi. Razstavili bomo samo eno fotografijo posameznega avtorja.

Jeseni pa bomo skušali pripraviti razstavo fotografij v kakšni od zasavskih galerij. Da se vsi skupaj srečamo v bolj prijetnem vzdušju.

OPOZORILO: Fotografije naj bodo iz vašega arhiva in ne iz aktualnega obdobja, ko razsaja koronavirus. Bodite zdravi in ostanite doma.

Savus

Foto z razstave: Bruno Urbanija (Polje)

Isti avtor