Včasih je kovačeva kobila enostavno bosa. Kar nekako je mimo nas spolzela novica o pomembni nagradi, ki jo je prejela zasavska novinarka z Izlak, ki dela na Radiu Slovenija, Eva Lipovšek. Društvo novinarjev Slovenije ji je podelilo novinarsko nagrado čuvaj/watchdog za obetavno, mi pa v novem letu objavljamo novico o nagradi, da se nikoli ne pozabi, kakšne dragulje skriva Zasavje v svojih nedrjih.

Društvo novinarjev Slovenije je organiziralo v Ljubljani tridnevni festival Naprej/Forward, ki se je končal 24. novembra s podelitvijo nagrad čuvaj/watchdog.

V kategoriji mladi novinarji, ki so dejavni manj kot 5 let, je letošnjo nagrado prejela Eva Lipovšek, novinarka Radia Slovenija. Pri svojem radijskem delu izkazuje talent, svoje znanje in zanimanje pa združuje z veliko mero empatije.

Njenim temam je skupno to, da gre za premalo izpostavljene vidike družbenega življenja ter prezrte in ranljive družbene skupine, kot so invalidi, pacienti z redkimi boleznimi, ljudje z motnjami v duševnem razvoju, starejši in otroci s posebnimi potrebami ali s socialnega roba.

Probleme zna prestaviti tako skozi človeške zgodbe kot z analizo podatkov v raznolikih  oddajah, kot so Aktualna tema, Studio ob sedemnajstih, Vroči mikrofon ali skozi nočne obiske v nočnem programu. Njen že zelo uveljavljen in prepoznaven glas pa se ne sliši le na Radiu Slovenija ampak tudi v lokalnih medijih. Njeni prispevki so vedno zanimivi.

Svoj novinarski talent je pokazala tudi kot režiserka dokumentarnega filma ob stoletnici Prostovoljnega gasilskega društva Izlake. Eva Lipovšek kot tudi ostali letošnji nagrajenci so s svojim delom izstopali in dokazali, da v Sloveniji kljub nezavidljivim razmeram kakovostno novinarstvo še ni izumrlo.

FZ

Foto: DNS


 

Prejšnji članekPodporniki Savusa
Naslednji članekStotica prijav na Punce v jami