V minulem tednu, od 28. avgusta do 2. septembra, se je v Istanbulu odvijalo Evropsko prvenstvo za kadete in mladince v kickboxingu. Tekmovanja so se udeležili tudi reprezentantje kluba Pon-Do-Kwan Izlake, ki so dosegli zavidljive rezultate. Eva Hribar je postala Evropska prvakinja!

Evropskega kickbox prvenstva za kadete in mladince so se udeležili Klemen Pograjc, Tomi Sešlar, Anaya Gaja Vozel, Niko Sešlar in Eva Hribar, ki so skupaj z reprezentančnim trenerjem Srečkom Rozmanom več kot dostojno zastopali slovenske barve v reprezentanci Kickboxing zveze Slovenije ter barve domačega kluba Pon-Do-Kwan Izlake.

Eva Hribar se je v izločilne boje uvrstila z 10 točkami razlike, v polfinalu premagala Madžarko, v finalu pa Hrvatico. Tako si je po lanskem naslovu svetovne prvakinje dodala še evropski naslov v kategoriji starejših kadetinj do 46 kilogramov.

Danes, v ponedeljek, 4. septembra, vas Pon-Do-Kwan Izlake vabi na sprejem udeležencem Evropskega prvenstva, s prvakinjo na čelu. Ta bo potekal ob 17.45h v telovadnici OŠ Izlake.

Anaya Gaja Vozel je v Istanbulu prvič nastopila za reprezentanco in v četrtfinalu premagala borko iz Belgije. V polfinalu je z zmago s predčasnim koncem premagala Grkinjo. V finalu se je pomerila z Italijanko, a se tekma ni  izšla po njenih željah in je tako osvojila srebrno medaljo v kategoriji starejših kadetinj do 65 kilogramov.

Klemen Pograjc je v prvem krogu je premagal Španca, v četrtfinalu pa Grka. V polfinalu je izgubiul boj proti Bolgaru in tako osvojil odličje bronaste barve.

Savus

Foto: Pon-Do-Kwan Izlake