Dolski copatarji in Mladinski center Hrastnik organizirajo v športni dvorani Dolanka v soboto, 26. oktobra, ob 17. uri humoristično predstavo Ambulanta se v Gruntovcu odpira. Gre za predstavo amaterske gledališke skupine KUD Gruntovec iz hrvaškega Sigeteca.

Člani društvo Sigečko srce in KUD Gruntovec iz Sigeteca so pričeli nastopati s predstavami o Gruntovčanih v spomin na hrvaško legendarno TV serijo Gruntovčani. Tudi slovenski gledalci se še vedno radi spominjajo serije o prigodah majhne zagorske vasi, kjer je naivni Dudek ponavadi potegnil krajši konec, njegova Regica pa skušala urejati življenje družine. Poleg obeh glavnih so tudi drugi liki, kot npr. Cinober in Presvetli, še vedno živi tudi med zasavskimi gledalci. Serijo so v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja snemali v Sigetecu, vasi med Koprivnico in Dravo na Hrvaškem. V gledaliških predstavah igrajo amaterski igralci, ki na duhovit način predstavljajo nove, sodobne zgodbe. Vendar tako, da ohranjajo duh in atmosfero takratnih vasi in kmetij.

Predstava, ki jo bodo odigrali na Dolu pri Hrastniku, govori o tem, da bo Gruntovec končno, po letih čakanja, dobil zdravniško ambulanto. Tako Dudek kakor Regica se s svojimi zdravstvenimi tegobami pritožujeta kar dvema, tako zdravniku kot tudi zdravnici. Poleg omenjenih imajo zdravstvene težave tudi nekateri drugi vaščani naselja Gruntovec. Težave, ki jih imajo krajani, so seveda zanimive, nerodne in smešne.

Savus

Foto: arhiv KUD Gruntovec