Holding Slovenske elektrarne, največji slovenski proizvajalec električne energije, v regije, kjer delujejo njegove družbe, v teh dneh donira 170.000 zaščitnih mask. S tem pomaga lokalnim skupnostim pri spopadanju z epidemijo.

V Laškem so predali 10.000 zaščitnih kirurških mask pretekli teden. Na Občini so se odločili, da so maske prejeli Rdeči križ Laško – Radeče (6.000 kom), Župnijska Karitas (3.000 kom) ter društvo Vesele nogice (1.000).

Prejemniki so se mask razveselili, saj jim bodo v veliko pomoč pri delu. V društvu Vesele nogice so nad donacijo navdušeni: “Zahvaljujemo se tako holdingu HSE kot Občini Laško, saj nam bodo te maske še kako prišle prav, predvsem za naše prostovoljce.”

Prav tako je bil mask vesel sekretar pri RK Vlado Marot: “Veseli me, da še obstajajo podjetja, ki mislijo na ljudi. Maske nujno potrebujemo in ta donacija nam bo prihranila marsikatero skrb.”

“Ko nas je HSE seznanil s to donacijo, smo bili presenečeni in veseli, da bomo lahko pomagali organizacijam in društvom v naši občini. Holdingu in Ervinu Renku, ki je vse to zorganiziral, se zahvaljujem za to akcijo,” je dejal župan Občine Laško Franc Zdolšek.

Tokratna akcija je že druga vseslovenska večja donacija HSE, povezana z zaščito pred novim korona virusom in zdravljenjem bolezni Covid-19 v zadnjem letu, so sporočili ob donacijski akciji iz holdinga.

Savus

Foto: Občina Laško

Prejšnji članekUkradel stole in mize
Naslednji članekDanes dogaja