Vikend je bil za zasavske policiste tokrat malo manj živ. Pa vseeno so morali kar nekajkrat posredovati. Ukvarjali so se z manjšimi prometnimi nesrečami, prepovedano drogo, kršitvami javnega reda, razbitim steklom na avtu in poškodovano železniško zapornico. Tragična je tudi naslednja kraja. Ob odprtju gostinskih teras je nekdo z gostinskega lokala v Zagorju ukradel stole in mize.

PP Hrastnik

V petek okoli 9. ure so policisti obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan.

V nedeljo zvečer so moškemu zasegli snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Snov so poslali v analizo, izvedli bodo ustrezen prekrškovni postopek.

Isti večer so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda. Kršitelju so izdali plačilni nalog.

PP Trbovlje

V petek je neznani voznik na parkirišču v Trbovljah z vozilom trčil v parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi o tem obvestil lastnika oziroma policijo. Policisti še zbirajo obvestila.

V soboto so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Trbovljah, ki se je pripetila 16. aprila v večernem času zaradi nepravilnega premika. Pri tem je nastala materialna škoda. Povzročitelja čaka prekrškovni postopek.

V soboto ponoči so zaradi glasne glasbe in vpitja posredovali v stanovanjskem bloku v Trbovljah ter kršitelju izrekli globo. Ker je s kršitvijo nadaljeval, so ga pridržali.

PP Litija

V petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznanec je razbil steklo na vozilu. Policisti dogodek še preiskujejo.

V soboto popoldan so obravnavali prometno nesrečo, voznica je trčila v ograjo. V nesreči je nastala manjša materialna škoda, policisti so odstopili od ogleda.

V nedeljo so bili obveščeni o poškodovani zapornici na železniškem prehodu iz smeri Jevnice proti Lazam. Policisti dogodek še preiskujejo. Železniški promet je potekal nemoteno.

PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje tatvine. Neznani storilec je s terase lokala ukradel mize in stole. Policisti dogodek še preiskujejo.

V soboto dopoldan so policisti obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil voznik osebnega vozila. Policisti so izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Savus

Fotografija je simbolična