Danes čistilna akcija v Hrastniku, še vedno spremenjen prometni režim na nekaterih delih zasavskih cest, del Polšnika bo brez elektrike. V Trbovljah se bo mudil minister Jernej Vatovec, v hrastniški knjižnic bodo predstavili Lauro Husar, mlado pesnico iz Hrastnika. Obeta se čudovit torek. Še vedno velja, da lahko v miru pijete kavo na terasah gostinskih lokalov. Obeta se čudovit torek. Tudi zaradi tega, ker je danes dan podobnosti. Na svetu je menda še šest ljudi, ki so vam čisto podobni.

Vsako jutro vas bo zraven kave na portalu Savus.si čakalo še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Torek, 20. april 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju spremenljivo do pretežno oblačno. Popoldne se bodo pojavljale krajevne padavine s plohami. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16 °C.

Jutri bo sprva precej sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Zapihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, ob morju do 8, najvišje dnevne od 13 do 18 °C. V četrtek bo dopoldne še večinoma sončno. Pihal bo jugozahodni veter. Popoldne in zvečer bo dež od severa prehodno zajel večji del države. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bo nastalo nekaj ploh.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Danes bodo v Hrastniku nadaljevali s čiščenjem okolja.

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Obisk ministra Vatovca

V Trbovljah se bo danes mudil minister za infrastrukturo Jernej Vatovec. Županja mu bo predstavila projekte, ki so povezani z ureditvijo nekdanjih rudniških površin.

Čistilna akcija Hrastnik

V Hrastniku v aprilu poteka čistilna akcija Očistimo okolje. Zbirali bodo kosovne odpadke. Danes so zabojniki postavljeni na naslednjih lokacijah: Čeče (Ravne), Čeče (avtobusna postaja Zadružni dom), Čeče (Goveji Potok), Naselje Za Savo, Podkraj (Samski dom). Danes in jutri so zabojniki postavljeni na lokacijah: Kopitnik (pod Jogijem), Šavna Peč (spodnji del), Šavna Peč (zgornji del), Steklarska kolonija. Jutri bodo zabojnike postavili še na lokacijah: Dol (pri blokih Trg borcev NOB), Dol (odcep Na Selah), Brnica (pri Pavliču), Črdenc (odcep Laz), Podkraj (Stuše v vasi).

Laura Husar in njene pesmi

V hrastniški Knjižnici Antona Sovreta nadaljujejo z različnimi aktivnostmi ob svetovnem dnevu knjige. Danes bodo ob 18. uri preko svojega YouTube kanala  predstavili Lauro Husar in njeno pesniško zbirko JAZ. Poslušalce bodo knjižničarke pocrkljale tudi z nekaj še neobjavljene poezije mlade Hrastničanke.

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Zaradi vgradnje prometne opreme je do predvidoma 23. aprila na cesti Knezdol – Marija Reka pomična zapora. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih motenj pri oskrbi z vodo.

Električna energija

lektro Ljubljana obvešča odjemalce, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 10. do 13. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Polšnik II, nizkonapetostni vod Pasjek (nadzorništvo Zagorje).

Jutri bodo brez elektrike od 8. do 10. ure odjemalci iz TP Vrtače in TP Gršica, od 10. do 12. ure iz TP Sivec in TP Kraj, od 12. do 14. ure pa iz TP Prevek (vsi TP iz nadzorništva Zagorje).

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Na današnji dan v koledarju ni zabeleženih svetovnih dni, na koledarju nevsakdanjih dni pa najdemo danes dan podobnosti.

So vam že rekli, da ste čisto podobni Borutu Pahorju? Da ste živa kopija Bedanca ali tete Pehte? Da ste kot princesa Diana? Ali pa Miša Molk? Da ste verjetno dvojček Damjana Murka? No, potem je to vaš praznik. Dan podobnosti ali »look alike day« je praznik, ko se našemite v človeka, ki ste mu podobni. Nič hudega, če ni slaven, če je to človek iz vaše bližnje okolice, preživita dan skupaj, enako se oblecita in enako obnašajta. Menda je na svetu še šest ljudi, ki so vam na las podobni. Ni vrag, da ne bi kakšnega našli.

Savus

Prejšnji članekDonacija 10.000 zaščitnih mask
Naslednji članekSitarjevec bo odprt