petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Dobrodelen Lions klub Trbovlje

Na prvem ponovoletnem srečanju so člani Lions kluba Trbovlje še enkrat preleteli zaključek leta 2022, ki se je končalo v slogu splošne dobrodelnosti.

Konec novembra so uspešno organizirali dobrodelni koncert v podporo zasavskim gasilcem. Skupaj z obiskovalci, ki so napolnili dvorano trboveljskega delavskega doma, in donatorji so zbrali 4000 evrov za obnovo gasilske opreme, ki je bila poškodovana pri gašenju požara na Krasu. Vabilu na koncert sta se prijazno odzvali trboveljska in zagorska glasbena šola, gojenci pa so navdušili s svojimi nastopi. Vrh večera je bil nastop Orlekov z njihovim frontmenom in letošnjim Ježkovim nagrajencem Vladom Poredošem.

Drugi dobrodelni dogodek je bila stojnica pred trgovino Spar na trboveljski tržnici, kjer se je prav tako zbralo nekaj prepotrebnih sredstev za dobre namene.

Pred božičem je stekla še ena velika dobrodelna akcija – 100 božičnih kosil, ki so jih brezplačno pripravili v gostilni Martin in pri Bigmanu na Kleku. Lions klub je poskrbel za materialno plat, prijazni trboveljski gasilci pa so kosila razvozili do naslovnikov. Pri tem je sodeloval tudi trboveljski CSD, da so obroki prišli v prave roke.

Na prvem letošnjem klubskem večeru je pet zaslužnih članov – seniorjev – kluba prejelo posebna priznanja za dolgoletno uspešno delo in prispevek k dobrodelnosti. Njim gredo še posebne čestitke.

Foto: LKT


 

Isti avtor