V skupini Eti so se lotili projekta digitalne transformacije. S še dvema podjetjema (Viar in Inova IT) so oblikovali konzorcij (malo, srednje in veliko podjetje), kjer Eti nastopa kot vodilni partner. S projektom so se prijavili na razpis Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo na temo digitalne preobrazbe gospodarstva. Projekt so poimenovali Oblikovanje pametne tovarne na Industriji 4.0.

Oblikovanje pametne tovarne sestavljajo projekti, ki se osredotočajo na izboljšanje uporabniške izkušnje kupca (e-poslovanje, avtomatizirana izmenjava informacij v odnosu ETI – kupec, rešitve na temo umetne inteligence v prodajnih procesih ipd. V Etiju upajo, da bodo različne aktivnosti postopoma prispevale k izgradnji t. i. digitalne kulture Etija. Veliko pozornost nameravajo nameniti tudi projektom informacijske varnosti. Sem spadajo izvedba pogostejših stresnih testov, osveščanje in izobraževanje uporabnikov, izdelava internega pravilnika in osvežitev varnostne politike podjetja ter projekti, usmerjeni v infrastrukturne izboljšave varnosti.

Vseh projektnih aktivnosti so se lotili nemoteno ne glede na to, ali bodo uspešni na razpisu ali ne. »V primeru, da pridobimo nepovratna sredstva, je to le še en motivator in zaveza k uspešni uvedbi zgoraj navedenega,« je zapisal v članku v tovarniškem časopisu Etija Utrip Iztok Vozelj.

Poleg dela v proizvodnji v projektni skupini poteka delo tudi na drugih projektih, ki se posvečajo ostalim procesom in rešitvam (npr. e-poslovanje, ceniki, najava vozil, razvoj APl-vmesnikov, konsolidacija programskih rešitev, varnostne rešitve, razna izobraževanja ipd.). Pri vsem pa je velik poudarek namenjen njihovi optimizaciji in poenotenju v celotni skupini.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekHuraaaaa! Šola …