Prvi šolski dan OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik so učenci matične šole in dolske podružnice zaradi slabega vremena pričeli v telovadnici. Da bi kljub dežju ta dan prvošolcem ostal v lepem spominu, sta učiteljici Irena Senčar in Saša Šeško vanj vključili navihano Piko Nogavičko.

Na šoli je gostoval tudi policist PP Hrastnik, ki je Piko in vse prisotne opozoril na pravilno ravnanje v prometu. Za dobrodošlico prvošolcem je pozdravno pesem Ko si majhen deklamiral drugošolec Bine Jesenšek, šolarje je pozdravil tudi župan Marko Funkl. Njegovim željam so se pridružile še pomočnici ravnateljice in ravnateljica Polona Dolanc: »Novo šolsko leto je nova priložnost; priložnost za novo znanje, izkušnje, sveža prijateljstva. Priložnost za pogumen korak v smeri, ki vas bo vodila do zastavljenih ciljev.«

Hrastko je malim korenjakom nadel rumene rutke. V fotokotičku so prvošolčki skupaj s starši ustvarili veseli trenutek, ki si ga bodo za vselej zapomnili. Razredničarke so jih pospremile v učilnice, kjer so se posladkali s sadno tortico in razveselili priložnostnih daril. Šola jim je s pomočjo Občine Hrastnik poklonila tekstilno vrečko za copate, slikanico Zasavski čudež avtorice Jasne Dvornik z županovim pisemcem ter skodelico Steklarne Hrastnik.

Da bi se tudi vsi ostali učenci razveselili novega šolskega leta, so delavci šole na matični in podružnični šoli uredili bralni kotiček ter kotičke za prijetno druženje na šolskih hodnikih. Osvežili so barvo na stenah ter prehod iz avle na predmetno stopnjo spremenili v pravljično ulico. Prvi šolski dan je zaznamoval pogled na nastajajočo učilnico na prostem, ki bo kmalu pripravljena na nove učne izzive. Na dolski podružnici so v jedilnici otvorili stensko poslikavo, pri kateri je preteklo šolsko leto velikodušno sodelovala slikarka Klara Šlenc, za kar se ji je kolektiv podružnice tudi zahvalil.

TK

Foto: OŠ NHR Hrastnik