četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Digitalna samostojnost starejših

V marcu bodo v Trbovljah v sklopu projekta Digitalno samostojni pripravili brezplačne urice za digitalno samostojnost starejših. Tečaj bo potekal od torka do petka, 19. do 22. marca, v sejni dvorani Občine Trbovlje.

S projektom Digitalno samostojni od novembra 2023 želijo izvajalci opolnomočiti starejše občane s ključnimi digitalnimi veščinami, potrebnimi za vsakdanje življenje. V okviru poslanstva vseživljenjskega partnerstva ter zaveze trajnosti bo Generali omogočil brezplačne računalniške urice za starejše, ki živijo izven velikih središč. Med občinami, ki so bile izbrane, so tudi Trbovlje.

Štiridnevne osnovne in nadaljevalne tečaje za skupine po deset udeležencev bodo izvajali v sodelovanju z družbo ISA znanje, specializirano za usposabljanje starejših za uporabo novih tehnologij. Udeleženci bodo spoznali osnovno uporabo interneta, e-pošte, pametnih telefonov, se naučili vzpostaviti video klic, dostopati do storitev e-zdravja in še več. Več informacij najdete na spletni strani Občine Trbovlje.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Isti avtor