sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Diabetiki na Klančišah

Člani Društva diabetikov Zagorje so izkoristili lepo soboto za rekreativno druženje na Klančišah. Objavljamo vtise ene od udeleženk srečanja.

Čudovit dan nas 5. septembra zjutraj pozdravil na Klančišah. To je kraj nad Zagorjem ob Savi z lovsko koč in s pogledom na Kum. Sonce se je prikazalo s svojimi toplimi  žarki. Vsi udeleženci smo pod vodstvom trenerja Rudija pričeli s telovadbo, malce drugače, slike to tudi kažejo.

Seveda nismo pozabili na razkuževanje rok, pa tudi maske smo imeli s seboj – tako da je bilo vse po predpisih. Pozdravil nas je Emil v imenu predsednika, ki je bil zadržan. Potem pa smo vzeli pohodne palice in se podali po pešpoti proti Gamberku in naprej proti Ržišam. Narava je bila čudovita, vendar brez gob. Kostanja pa tudi še ni. Pogled nam je segel do Zasavske svete gore, proti Kisovcu, kasneje pa tudi proti Čemšeniški planini.

Vračali smo se nekoliko utrujeni, vendar zadovoljni. Potem pa sta nam Cvetka in Karli izmerila krvni tlak in sladkor v krvi. Zadišalo je po toplem obroku in tudi žejni smo postali. Bilo je zelo prijetno in vsi komaj čakamo, da srečanje ponovimo. Srečno smo se vrnili v naše domove.

Marija Grošelj

Foto: Društvo diabetikov Zagorje

Isti avtor