Današnja  nedelja bo po precej živi soboti precej mirna. Zvečer vas lahko povabimo le v kino v Trbovljah (DDT).  Sicer pa bo nedelja lepa, primerna za kakšno dejavnost v naravi. Pojdite na zrak. Naredite si dan in naredite ga tudi drugim.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Nedelja, 22. oktober 2023


Vreme

danes dogaja Danes bo dokaj sončno, predvsem v zahodni, južni in osredji Sloveniji bo več spremenljive oblačnosti, možna bo kakšna ploha. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 15 do 21 °C.

Jutri bo povečini sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 10, najvišje dnevne od 16 do 20 °C. V torek dopoldne se bodo na zahodu pričele pojavljati krajevne padavine, ki se bodo krepile in popoldne zajele vso Slovenijo. V sredo bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo lahko predvsem na vzhodu. Nastajale bodo krajevne padavine, deloma nevihte.


Zapore cest

danes dogajaNa cesti Trojane–Izlake–Zagorje je v Kisovcu promet do 21. novembra 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi rekonstrukcije ceste.

Na cesti Litija–Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 23. decembra izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Možne so občasne, kratkotrajne popolne zapore.

Na cesti Litija-Zagorje je pri Renkah promet do 25. oktobra urejen izmenično enosmerno zaradi izvedbe ukrepov za zaščito pred podori.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je pri Knezdolu do 24. oktobra 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi urejanja odvodnjavanja.

Na cesti Latkova vas-Trbovlje je do 20. oktobra pri Gabrskem v Trbovljah urejen izmenično enosmerni promet zaradi popravila zidov in kašt.

Na regionalni cesti v zgornjih Trbovljah je promet do 30. decembra urejen izmenično enosmerno zaradi ureditve ceste.

Na lokalni cesti Podkraj–Radeče po desnem bregu Save velja popolna zapora zaradi plazu in posledic poplav.

Zaradi poškodb na cestišču je do 22. oktobra delno zaprta cesta Podkrnica-Mošenik-Sava med Mošenikom 10 in priključkom Mošenik-Mars. Dostop je dovoljen za prebivalce Mošenika, dostavo in službe, ki opravljajo storitve na tem območju.

Zaradi rekonstrukcije ceste in podpornega zidu je lokalna cesta Podgrad-Ravne (Valvazorjeva) na Izlakah do 30. novembra popolnoma zaprta (premikajoča popolna zapora) na odseku od Valvazorjeva 3a do Šemnik 50.


Preskrba z vodo

Danes v Zasavju ni napovedanih odklopov dobave pitne vode.


Električna energija

Danes ni napovedanih izklopov električne energije.

Jutri  bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 10. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem iz TP Okrogarjeva kolonija, izvod naselje levi del – Kongo, od 11. do 14. ure iz TP Viderga, izvod proti Mlinšam (nadzorništvo Zagorje). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


Delavski dom Trbovlje – kino

Preprosto super

ob 18. uri

Norveška sinhronizirana animirana družinska komedija, izvirni naslov Helt super (2022), režija Rasmus A. Sivertsen, scenarij Kamilla Krogsveen.

Zgodba sodobnega časa o tem, kako se otroci soočajo s pričakovanji staršev in okolice. Superlev je znova rešil mesto, a meščani ne vedo, kdo se skriva za preobleko. Le enajstletna Hedvika ve, da je superlev njen očka in da bo morala nekega dne prevzeti njegovo delo. A superjunakinja postane precej prej, kot je bilo sprva pričakovano; očkova superjunaška obleka se je namreč med pranjem skrčila in zdaj je prav njej. Hedvika ni ne atletinja ne akrobatka, najraje igra računalniške igrice – bo torej lahko postala superjunakinja? Na srečo pa lahko superjunaška obleka poveča ravno njene najboljše sposobnosti …

V sodelovanju s Knjižnico Toneta Seliškarja Trbovlje ob bodo ob 17.30 uri pripravili še pravljično urico.


Potniki noči

ob 20. uri

Francoska drama, izvirni naslov Les passagers de la nuit (2022), režija Mikhaël Hers, scenarij Mikhaël Hers, Maud Ameline, Mariette Désert, igrajo Charlotte Gainsbourg, Quito Rayon-Richter, Noée Abita, Megan Northam, Emmanuelle Béart, Thibault Vinçon, Laurent Poitrenaux, Didier Sandre …

Pariz, osemdeseta leta. Elisabeth, ki mora po moževem odhodu preživljati sebe in dva najstnika, najde delo pri svoji najljubši nočni radijski oddaji. Ko v studio nekoč vstopi brezdomno osemnajstletno dekle, se Elisabeth odloči, da jo povabi v svoj dom …

Film, prežet z zvoki, glasbo in barvami osemdesetih let, je intimna družinska kronika, ki najde poezijo v drobnih trenutkih vsakdanjega življenja. S Charlotte Gainsbourg v glavni vlogi.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekKua bi u lajfi?
Naslednji članekZmagala Logarja