sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Danes bo spet deževno. Odpovedane so vse prireditve v Zagorju. Ravnajte previdno, skrbite zase in za druge.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Sobota, 05. avgust 2023


Vreme

Danes bodo čez dan padavine od zahoda oslabele, v južnih krajih bo še možna kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 18 do 24 °C. Krajevno se bodo še pojavljali dolgotrajni nalivi. Pričakujemo nadaljnje poraste in razlivanja vodotokov.

V noči na nedeljo bodo padavine prehodno ponehale. V nedeljo se bodo že dopoldne od zahoda ponovno začele širiti plohe in nevihte, ki bodo zvečer ponehale. Nekoliko hladneje bo.

V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. V notranjosti bo popoldne nastalo nekaj kratkotrajnih ploh.


Zapore cest

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje ob Savi in cesti Krtina – Moravče – Izlake je na Izlakah do 31. avgusta promet urejen ob gradbišču izmenično enosmerno zaradi rehabilitacije mostu čez Medijo.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je pri Spodnjih Izlakah promet oviran do 30. avgusta zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je v Kisovcu promet do 21. novembra 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi rekonstrukcije ceste.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Cesta bo popolnoma zaprta vsako soboto med uro 7.30 in 17.00 ure do 23. decembra 2023. Izvajalec del ima dovoljenje za delne zapore ceste do 13. decembra do 19. ure, za popolne kratkotrajne zapore med tednom pa med do 23. decembra 2023 (od 8.30 do 9. ure, od 9.20 do 9.50, od 10.10 do 10.40, od 11.00 do 11.30, od 11.50 do 12.20 in od 12.50 do 13.20). Obvoz za osebna vozila je urejen po državnih cestah na relaciji Spodnji Hotič – Vače – Izlake – Zagorje ob Savi in obratno. Obvoz za tovorna vozila je urejen po glavni cesti Litija – Šentjakob, štajerski avtocesti med Trojanami in Šentjakobom ter regionalni cesti Trojane – Zagorje ob Savi in obratno.

Na cesti Trbovlje – Latkova vas je v Trbovljah do 15. avgusta promet urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Trbovlje – most čez Savo je do 31. avgusta urejen izmenično enosmerni promet zaradi ureditve kolesarskih površin.

Na cesti Bevško – Trbovlje je do 31. avgusta urejen izmenično enosmerni promet zaradi ureditve kolesarskih površin.

Na cesti Hrastnik – most čez Savo je promet do 18. septembra urejen izmenično enosmerno zaradi komunalne in prometne ureditve OIC Steklarna Hrastnik.

Na cesti Hrastnik – Dol pri Hrastniku je pri Brnici do 7. septembra 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi obnove vozišča.


Preskrba z vodo

Komunala Zagorje obvešča uporabnike pitne vode na območjih krajevnih skupnosti Kisovec–Loke, Rudnik–Toplice in Jože Marn, da je zaradi skalitve vodnih virov potrebno vodo v prehranske namene prekuhavati vsaj 3 minute.

Vseeno svetujemo previdnost, saj lahko zaradi slabega vremena pride do nenapovedanih prekinitev oziroma do pozivov, da vodo prekuhavajte.


Električna energija

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 13. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem iz TP Rudnik (nadzorništvo Hrastnik). V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Prireditve


Občina Zagorje – občinski praznik


Športni park Kisovec

Malonogometni turnir

Danes NK Svoboda Kisovec organizira že drugi malonogometni turnir Kisovec. V športnem parku bosta ob 10.00 potekala turnir in podelitev pokalov. Prijavnina znaša 40 €, za informacije pa pokličite na telefonsko številko 031 819 533. Ob primeru slabega vremena dogodek odpade – DOGODEK JE ODPOVEDAN.


MC Zos

V Mladinskem centru Zagorje je odprta razstava Luke Ivezića, na kateri si lahko ogledate očarljivi svet spontane rekonstrukcije skozi umetnost papirnatih kolažev. Razstava bo v Mali hali na ogled do 28. avgusta.

Luka je o svoji razstavi zapisal nekaj besed: »Razstavljena dela nosijo zgodbo, povabilo k razmišljanju o občutljivem ravnovesju med nadzorom in spontanostjo. Prav tako kot umetnik sprejema negotovost vsakega reza in trganja, smo tudi mi spodbujeni, da sprejmemo neznano v svojem življenju. Iz teh rodovitnih tal izhajajo najizjemnejša ustvarjanja – tista, ki presegajo naša pričakovanja in osvajajo naša srca.« Umetnik nas vabi, da opustimo togost struktur in namesto tega plešemo s spontanostjo, omogočimo, da naše misli postanejo rodovitna tla, na katerih lahko kreativnost cveti.


Majski salon 2023: Misterij Gea

Razstava likovnih del članic in članov Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU) z najdaljšo tradicijo v Sloveniji je pregled sodobne slovenske likovno vizualne produkcije. Na razstavi sodeluje 154 umetnic in umetnikov, ki ustvarjajo na področju vseh likovnih zvrsti in so iz devetih regionalnih društev. Med njimi so tudi naši stanovski člani iz Avstrije in Italije. Umetniki se letos v svojih likovno vizualnih delih in razmišljanjih vsebinsko in kritično navezujejo na naš planet, na okolje in njegovo trenutno, perečo problematiko, ko človek drastično zmanjšuje genetski material, ko iztreblja živalske in rastlinske vrste in krči ekosistem, v katerem lahko živimo.

Razstavišča in odpiralni čas:

Delavski dom Trbovlje: čet: 17.–18. ure / pet–ned: 17.–20. ure / po predhodnem dogovoru (051 626 296)

Zasavski muzej Trbovlje: pon in pet: 8.–13. ure / tor, sre in čet: 8.–18. ure /

Kulturni center Delavski dom Zagorje ob Savi: po predhodnem dogovoru (041 489 307)

Galerija Medija Zagorje ob Savi: pon in čet: 15.–19. ure / tor, sre in pet: 10.–14. ure / po predhodnem dogovoru (041 489 307)

Razstava bo na ogled do 16. avgusta.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Ambasadorji slovenskega karateja – 50 let karateja v Trbovljah. V ZMT je na ogled gostujoča razstava Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.


Delavski dom Trbovlje –  kino

Barbie

ob 18. uri

Ameriški pustolovski-komični film: režija Greta Gerwig, scenarij Noah Baumbach, Greta Gerwig, igrajo Margot Robbie, Will Ferrell, Ryan Gosling …

Živeti v Barbie deželi pomeni biti popolno bitje na popolnem mestu. Razen če imaš popolno eksistencialno krizo. Ali pa si Ken.

Barbie je zagotovo najbolj smešen film tega poletja! Sodelovanje režiserke Grete Gerwig z glavnima igralcema – Margot Robbie v vlogi Barbie in Ryanom Goslingom v vlogi Kena – se je izkazalo za zmagovito kombinacijo.


Megalodon 2: Predator iz globin

ob 20.15 uri

Ameriška pustolovska grozljivka: režija Ben Wheatley, scenarij Jon Hoeber, Erich Hoeber, Dean Georgaris, igrajo Jason Statham, Jing Wu, Cliff Curtis, Sienna Guillory …

Jason Statham in njegova ekipa se vračajo, da bi nadalje raziskali Marianski jarek, kjer se bodo soočili z novimi grozljivimi bitji. Ko zlonamerno rudarsko podjetje ogrozi njihovo misijo in jih prisili v bitko za preživetje, se njihovo potovanje spremeni v kaos. Z ogromnimi morskimi psi megalodoni na eni strani in neusmiljenimi ugrabitelji na drugi, morajo naši junaki v tekmi s časom, prelisičiti te neusmiljene plenilce.


Na današnji dan

Če veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus


 

Isti avtor