ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Današnja nedelja bo v Zasavju po napovedih precej mirna. S kavo v Rondoju ste lahko še danes humanitarni. Aja, pa zanimivi filmi se vrtijo v Trbovljah in Zagorju. Naredite si dan. In naredite dan svojim dragim …

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Nedelja, 12. marec 2023

Vreme

Danes bo večinoma sončno. Popoldne bo na Štajerskem in v Prekmurju zapihal veter južnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, najvišje dnevne od 9 do 12 °C.

V ponedeljek bo dokaj sončno z občasno zmerno oblačnostjo. Krepil se bo jugozahodni veter. V torek bo oblačno. Dež bo že dopoldne zajel zahodne kraje, popoldne pa se bo postopno razširil nad vso Slovenijo. V noči na sredo bodo padavine ponehale, v sredo čez dan se bo delno zjasnilo. Nekoliko hladneje bo, pihal bo veter severnih smeri.


Zapore cest

Na cesti Izlake-Trojane je do 15. marca na Izlakah oviran promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Drtija-Izlake v Izlakah izmenično enosmerni promet zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je pri Kisovcu promet do 31. maja 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje krožišča in kolesarske steze.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec.

Na cesti Zagorje – Trbovlje – Hrastnik, v Trbovljah, Vodenska cesta, izmenično enosmerni promet, ureditve kolesarskih površin, do 30. 6. 2023.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta je do 30. junija 2023 na odseku Dol pri Hrastniku – Marno pod Marnim urejen izmenično enosmerni promet, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Hrastnik – Radeče je pri Podkraju popolna zapora ceste zaradi plazu.

Cesta Hrastnik-Ojstro-Trbovlje je zaprta za promet zaradi posodobitve. Popolna zapora bo veljala do marca 2023.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih motenj pri oskrbi z vodo.


Električna energija

Danes ni napovedanih izklopov električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah od 8. do 10. ure prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Borovnik, izvod Jevšnikova, od 8. do 10. ure iz TP Loke, izvod Roglič, Jvšnikova (nadzorništvo Zagorje).  V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Prireditve


Rondo

Humanitarna kava

»Dragi gostje, v soboto in nedeljo bomo ponovno stopili skupaj in storili nekaj srčnega. Odločili smo se, da se pridružimo dobrodelni akciji in celoten izkupiček prodanih kav namenimo zdravljenju Karoline in Urbana. Vabljeni, da si privoščite kavo in tako opravite tudi dobrodelno gesto, ki bo pripomogla in pomagala obema družinama.« so zapisali v Rondoju. Danes in jutri torej tam lahko pijete humanitarno kavo.


 

Delavski dom Trbovlje

Razstava Relik

V galeriji Delavskega doma Trbovlje je na ogled razstava likovnih del Društva revirskih likovnikov Relik Trbovlje, ki so jo pripravili ob dnevu žena. Tradicionalno razstavo ob dnevu žena pripravljajo članice društva Relik Trbovlje. Razstava bo na ogled do 19. marca. Ogledate si jo lahko v četrtek od 17. do 18. ure ter v petek, soboto in nedeljo od 16. do 19. ure. Po predhodni najavi na telefonsko številko 051 626 296 je ogled mogoč tudi v dopoldanskem času.


 

Delavski dom Zagorje

Razstava Pokrivala, takšna in drugačna

V avli Delavskega doma Zagorje je na ogled zanimiva razstava likovnih del članov likovne skupine Dom, ki so ji nadeli naslov Pokrivala, takšna in drugačna.


 

Delavski dom Trbovlje – kino

Pozabljenčki

ob 17. uri

Ameriška (kitajska) animirana pustolovska komedija, režija David Silverman, Raymond S. Persi, igrajo  Adam DeVine, Rachel Bloom, Ken Jeong …

Opi in Edi sta sestra in brat, vrste Flamelčki. To so ljubke kosmate živalice v obliki krofkov, ki leta 1835 živijo na otoku Galapagos. Naša junaka po naključju potujeta skozi čas, s pomočjo časovnega cveta, iz leta 1835 v moderni čas v Šanghaju. Tu prvič vidita promet, trans maščobe in spoznata ljubkega psička z imenom Karli, ki jima pomaga razumeti kje in v katerem času se nahajata. Odloči se, da jima bo pomagal pri vrnitvi domov. Pelje ju v muzej, kjer na njuno grozo izvesta, da so Flamelčki izumrli leta 1835, takoj zatem, ko so padli v časovni cvet.

 


Delavski dom Trbovlje – kino

Krik 6

ob 19. uri

Ameriška grozljivka, režija Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett,  igrajo  Courteney Cox, Hayden Panettiere, Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown in Mason Gooding, Jenna Ortega …

»V milijonskem mestu te nihče ne sliši kričati.«
Novo poglavje grozljivke spremlja štiri preživele, ki so zapustili majhno mesto Woodsboro in se preselili v New York, da bi na novo zaživeli. A New York ima nova pravila …


Delavski dom Zagorje – kino

Pozabljenčki

ob 10.30 uri

Podrobnosti o filmu najdete zgoraj.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor