Danes se nadaljuje čistilna akcija v Hrastniku, še vedno je spremenjen prometni režim na nekaterih delih zasavskih cest, brez elektrike bodo nekateri odjemalci na področju nadzorništva Zagorje. Obeta se čudovita sreda, tudi s kavo na terasah gostinskih lokalov v Zasavju. S pogledom na morj … no, na zasavske hribe.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.

Sreda, 21. april 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sprva pretežno jasno, po nekaterih nižinah in dolinah bo megla. Sredi dneva in popoldne bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo krajevne plohe. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 7, najvišje dnevne od 13 do 18 °C. V petek in soboto bo povečini sončno, v petek popoldne lahko še nastane kakšna kratkotrajna ploha.

Naredite si današnji dan in ga maksimalno užijte.

Dogodki

Danes bodo v Hrastniku nadaljevali s čiščenjem okolja.

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Čistilna akcija Hrastnik

V Hrastniku v aprilu poteka čistilna akcija Očistimo okolje. Zbirali bodo kosovne odpadke. Danes so zabojniki postavljeni na naslednjih lokacijah: Kopitnik (pod Jogijem), Šavna Peč (spodnji del), Šavna Peč (zgornji del), Steklarska kolonija. Danes in jutri so zabojniki postavljeni na lokacijah: Dol (pri blokih Trg borcev NOB), Dol (odcep Na Selah), Brnica (pri Pavliču), Črdenc (odcep Laz), Podkraj (Stuše v vasi). Danes in jutri bodo kosovne odpadke vozili še iz Ceste Hermana Debelaka, Grajske poti, Spodnjih in Zgornjih Krnic. Tam ne bodo postavljali zabojnikov.

Jutri bodo zabojnike postavili še na lokacijah: Krištandolska cesta, Partizanska cesta (odcep Blate) in Studence (spomenik na Ani).

Prepovedano kurjenje

Medobčinski inšpektorat in redarstvo Zasavje obvešča občane, da kurjenje vrtnih odpadkov v strnjenih naseljih ni dovoljeno. Prav tako je prepovedano sežiganje drugih komunalnih odpadkov na prostem ter odpadkov kot so npr. odpadne gume, odpadna plastika, odpadna embalaža.

Zapore cest

Zaradi vgradnje prometne opreme je do predvidoma 23. aprila na cesti Knezdol – Marija Reka pomična zapora. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na Vodenski cesti v Trbovljah (STT) je s semaforjem urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje uvoza v novo trgovsko središče. Prometni režim bo urejen na ta način predvidoma do 8. junija 2021.

Na cesti Trbovlje-Hrastnik poteka v Podkraju izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Zaradi rekonstrukcije lokalne ceste, na odseku pokopališče – Gostišče Brin v Trbovljah velja predvidoma do 31. maja 2021 delna in občasna popolna zapora te lokalne ceste.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih motenj pri oskrbi z vodo.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča odjemalce, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem iz naslednjih TP: od 8. do 10. ure iz TP Vrtače in TP Gršica, od 10. do 12. ure iz TP Sivec in TP Kraj, od 12. do 14. ure pa iz TP Prevek (vsi TP iz nadzorništva Zagorje).

Jutri pa bodo brez elektrike odjemalci iz naslednjih TP: od 8. do 11. ure iz TP Slatno – NNO Marno od do 11. do 13. ure pa iz TP Motel Marno (nadzorništvo Hrastnik).

Na današnji dan

Na današnji dan 1998 je v Ljubljani umrl slovenski pisatelj, novinar in politik Janez Vipotnik. Poleg političnih funkcij je med drugim vodil Delo in RTV Ljubljana. Po njegovih delih so posneli tudi filme.

 

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

Svetovni dnevi

Na današnji dan v koledarju ni zabeleženih svetovnih dni.

Savus

Prejšnji članekVodotopni vitamini
Naslednji članekHrastničani odlično precepljeni