Precepljenost v občini Hrastnik s prvim odmerkom je 23,8 % in je ena najvišjih v državi, z drugim odmerkom pa bo do konca tedna 10%, pravi direktor Zdravstvenega doma Hrastnik Gregor Pajić.

»Odlično sodelujemo s koncesionarkami in skupaj zagotavljamo, da cepimo čim večje število prebivalk in prebivalcev, saj bomo le tako lahko zagotovili, da se virus omeji na vzdržne številke. Bolezen je prebolelo 11,2 % ljudi v občini,« pravi v sporočilu za javnost direktor Zdravstvenega doma Hrastnik Gregor Pajić.

Tiste, ki se še niso cepili ali prijavili za cepljenje, iz ZD Hrastnik pozivajo, da se za cepljenje prijavijo. »Zahvaljujem se vsem sodelavkam in sodelavcem za dodaten napor pri organizaciji odvzemanja brisov in cepljenja v dobro zdravstvenega varstva ljudi,« pravi Pajić.

V preteklih tednih so se v nekaterih medijih in na družbenih omrežjih pojavile informacije o nepravilnostih v ZD Hrastnik pri cepljenju, kar naj ne bi bilo v skladu s sprejeto nacionalno strategijo cepljenja. Pajić: »V mesecu aprilu 2021 smo imeli v ZD Hrastnik inšpekcijski nadzor zdravstvene inšpektorice, ki je preverjala izvajanje cepljenja proti COVID-19, kot ga opredeljuje nacionalna strategija proti COVID 19. Pregledi so se vršili nekajkrat, tako na samem cepilnem mestu v ZD Hrastnik kot tudi preko spletnih povezav. Danes smo prejeli sklep, da se postopek ustavi, saj v ZD Hrastnik ni ugotovljenega neskladja in tako ni razlogov za nadaljevanje postopka.«

Pajić nadaljuje: »Vse informacije o domnevnih nepravilnostih, ki so se pojavile v medijih in na družbenih omrežjih, smatramo za zlonamerne. Osebe, ki so razširjale takšne informacije, so poskušale škodovati predvsem zdravstvenim delavcem, ki predano opravljajo svoje delo in tudi ugledu zdravstvenega doma.«

V hrastniškem ZD je torej cepljenje potekalo v skladu s predpisi, očitno tudi dobro, saj se uvrščajo v vrh precepljenosti prebivalstva v Sloveniji.

Savus

Foto: arhiv Savus

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekObnova mestnih ulic v Zagorju