Danes zvečer bo najbolj zanimivo v Hrastniku, kjer bodo pripravili sprejem za hrastniška olimpijca Darka Jorgića in Petra Kauzerja. Sicer pa bo tudi danes v Zasavju kar nekaj dejavnosti, namenjenih otrokom in mladim, da bodo lahko aktivno užili počitnice. Zvečer si v Trbovljah lahko ogledate film Odred odpisanih: nova misija. In ne pozabite, danes je mednarodni dan piva.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Petek, 6. avgust 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju povečini sončno, zjutraj bo ponekod megla ali nizka oblačnost. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale posamezne plohe ali nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27 °C.

Jutri bo sončno, več spremenljive oblačnosti bo nad hribovitimi kraji. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C. V nedeljo bo delno jasno, predvsem na severozahodu občasno tudi pretežno oblačno. Popoldne bodo predvsem v severni polovici Slovenije posamezne nevihte. V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in nekoliko hladneje.

Zapore cest

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji bosta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da danes in jutri v Zasavju be bo izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Sprejem v Hrastniku

V Hrastniku pripravljajo v danes ob 19. uri v športnem parku na Logu sprejem za hrastniška olimpijca Darka Jorgića in Petra Kauzerja. Dogajati se bo pričelo že ob 16. uri s praznikom KS Rudnik. Dogajanje bodo popestrili hrastniški godbeniki, Orleki in ostali gostje.

Igre brez meja

Pred graščino v Zagorju bosta danes ob 10. uri Večgeneracijski center Zasavje in Zasavska ljudska univerza pripravili igre brez meja.

Lov na zaklad

Društvo prijateljev mladine Trbovlje pripravlja danes Lov na vodni zaklad in kopanje. Zbor je pred Rudarskim domom ob 9. uri.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. ure in 16. do 19. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Dnevni center MC ZoS

V Mladinskem centru Zagorje imajo vsak petek od 15. do 21. ure odprta vrata. Smeh. Nore ideje. Sproščeno druženje. Družabne namizne igre. Glasba. Zanimive debate. Mladi. Prigrizki. Klepet ob čaju. Miselne igre. Lahko pridete tudi s svojo idejo oziroma igro, ob kateri se bodo vsi zabavali. Vabljeni vsi, tudi tisti, ki še niste bili v MC ZoS!

Odred odpisanih: Nova misija

V kinu v Delavskem domu Trbovlje bodo ob 18. uri zavrteli akcijsko pustolovsko komedijo ameriški film Odred odpisanih (The Suicide Squad) režiserja Jamesa Gunna. Igrajo: Idris Elba, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Taika Waititi, John Cena, Viola Davis, Sylvester Stallone … Vsebina: dobrodošli v pekel, oziroma v Belle Reve, zapor z najvišjo smrtnostjo. Tukaj so zaprti največji super zlobneži, ki bi naredili prav vse, da bi prišli ven. Današnja naloga je torej: zberi skupino prestopnikov, opremi jih z vsem možnim orožjem in jih vrzi (dobesedno) na samoten otok Corto Maltese, poln sovražnikov.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Mednarodni dan piva

Prvi petek v avgustu slavimo vse, kar je povezano s tretjo najbolj priljubljeno pijačo na svetu (za vodo in čajem), še posebej pa nove in nenavadne vrste piva. Praznika si začuda niso izmislili Nemci, temveč Američani.

Savus

 

Prejšnji članekAkrobati
Naslednji članekPočitnice