Ženski pevski zbor Kulturnega društva Svoboda Dol pri Hrastniku pod vodstvom zborovodkinje Anje Zalokar je v petek, 5. aprila, napolnil dvorano Delavskega doma Hrastnik ob svojem 40-letu delovanja. Pevke so skupaj z gosti popestrile večer poslušalcem.

Pevke so koncert pričele z nekaj ljudskimi pesmimi. Dekletom Franceta Prešerna, ljudsko Dve leti in pol, Rož, Podjuna, Zila Janka Mikule. Na oder so povabile tudi Antonija Jukića, mladega domačega harmonikarja, ki jih je spremljal pri pesmi Bilečanka. Za konec prvega dela so odpele še pesem Igraj kolce, katero bodo skupaj z pevci iz cele Slovenije in nekaterimi zbori iz tujine pele tudi na letošnjem srečanju pevskih zborov v Stični.

Skupaj z moškim pevskim zborom, ki ga prav tako vodi zborovodkinja Anja Zalokar, so pripravile točko. Zapeli so Ljubim te, Slovenija. Pevke so nadaljevale z dvema zimzelenima melodijama Ti si moja ljubezen in Mlade oči, kjer jih je spremljala Marjana Stradar.

Iz Celja so se pripeljali tudi fantje iz Gimnazije Celje Center, ki so s svojim nastopom očarali in navdušili občinstvo. »Kako tudi ne, saj je njihova pesem izžarevala njihovo mladost,« jih je pohvalila predsednica zbora Simona Jeraj.

Na oder sta stopili tudi dve domači flavtistki Nika Jeraj in Urška Velikonja, ki sta ob spremljavi Tjaše Brglez na klavirju zaigrali pesem Maya Iana Clarka.

Napovedovalca večera, članica zbora Melita Hribernik in Matej Kaiser, sta mojstrsko prekrmarila večer med vsemi nastopajočimi. Vodja sekcije zbora Simona Jeraj je prav vsaki pevki podarila cvet. Na koncu sta cvetje prejeli tudi Milojka Štefane in Inge Šurina, ki sta najdlje pri zboru – Inge Šurina od leta 1985, Milojka Štefane pa se je zboru pridružila že nekaj mesecev po ustanovitvi leta 1979.

»Pušeljcu« sta se na odru pridružili tudi Elizabeta Jakšič in Simona Weber Goljuf, obe nekdanji zborovodkinji.

Podelili so tudi Gallusove značke, ki so jih Mojca Denovnik, Mateja Meterc in Darja Perko prejele iz rok Blaža Rojka, vodje območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Trbovlje. Ženskemu pevskemu zboru pa je JSKD podelil jubilejno priznanje območne izpostave Trbovlje za 40 let uspešnega delovanja.

Na odru se je pevkam pridružil domačin Miha Bantan, skupaj so zapeli Mežkovo Julijo. Na koncu so se članice zbora vsem sodelujočim zahvalile s priložnostnim darilom. V zloženki, ki so jo prejeli vsi obiskovalci koncerta, so pevke pripravile kratek pregled zgodovine zbora, najavile program koncerta in se zahvalile sponzorjem in donatorjem. Kot se za vse obletnice spodobi, so ženskemu pevskemu zboru tudi čestitali in jim zaželeli še na mnoga leta delovanja in sodelovanja. Za konec so zapele zimzeleni Čudovit je ta svet in Naj bo lep ta dan.

Savus

Fotke: foto sekcija KD Dol pri Hrastniku