četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Čistilne akcije

S prebujanjem pomladi se tudi letos začenjajo tradicionalne akcije čiščenja naše okolice.

V občini Zagorje ob Savi se bodo pričele čistilne akcije. Nekaj krajevnih skupnosti je napovedalo čiščenje njihovih krajev za današnjo soboto. Vendar so akcije zaradi napovedanega dežja večinoma prestavili v april. Spremljajte obvestila krajevnih skupnosti in se pridružite akcijam.

Tudi tokrat bo Občina Zagorje ob Savi udeležencem zagotovila malico, zaščitne rokavice in vrečke za odpadke, Komunala Zagorje pa bo poskrbela za odvoz odpadkov, zbranih v vrečah ob cestah in na ekoloških otokih.

Glede na prijave krajevnih skupnosti bo letos po prvih ocenah v akcijah na območju naše občine sodelovalo več kot tisoč občank in občanov, ki bodo okolico čistili po posameznih krajevnih skupnostih. Rokavice in vrečke bodo dobili na sedežih krajevnih skupnosti, organizatorji akcij po posameznih področjih pa jih lahko še vedno prevzamejo v mansardi Občine Zagorje ob Savi.

Občane, ki se bodo urejanja in čiščenja brežin ob cestah in vodotokih, sprehajalnih poti, gozdnih in travnatih površin in druge okolice lotili v okviru organiziranih skupin ali pa posamično, pozivamo, naj pazijo na lastno varnost in varnost drugih udeležencev akcij.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor