ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Roglič spet odličen

»Prvič ta teden sem se v klanec peljal samozavestno. Nekako sem našel prave prestave. Res sem zadovoljen, kako se je etapa razpletla. Vzpon je bil nekoliko daljši, a gre mi vse bolje,« je po izjemni etapni zmagi na Dirki po Kataloniji povedal Primož Roglič. V zadnjih 30 metrih ciljnega šprinta je za 6 sekund pustil za sabo Remca Evenepoela, žilavega tekmeca, s katerim se bori za zmago na tej tedenski dirki.

Peto etapo Dirke po Kataloniji, ki se je končala z dobrih 14 km dolgim zahtevnim klancem na Lo Port, je Primož Roglič dobil z dobro taktiko. V klanec je s pospeševanjem lomil tekmeca za tekmecem. Nekaj pred ciljem je Remco Evenepoel napadel (prehitro), vendar se Rogliča ni otresel. Naš kolesar je potegnil iz sebe dovolj moči, da se je 50 metrov pred ciljem z zadnjim napadom otresel tekmeca in skupaj z bonifikacijo pridobil 10 sekund prednosti na celotni dirki. Pred to etapo sta bila namreč povsem izenačena. Tretje mesto pa je osvojil Joao Almeida, ki dobro minuto pred koncem ni mogel več slediti tempu zmagovalcev.

Danes čaka kolesarje precej razgibana etapa. Roglič bo z ekipo Jumbo Visma branil majico vodilnega in upa, da mu bo to uspelo, saj je očitno v odlični formi. Vendar se zaveda, da bo težko do samega konca dirke, saj tudi nedeljska etapa ni nič kaj nedeljska. Danes bo etapa, ki bo malo bolj pisana na kožo ubežnikom in sprinterjem. V nedeljo bo cilj Dirke po Kataloniji v Barceloni.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor