torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Čez hrib spet marca

Danes je župan Občine Trbovlje Zoran Poznič s ključnimi deležniki sklical sestanek o ureditvi povezovalne ceste Hrastnik – Ojstro – Trbovlje in s tem povezane popolne zapore cestnega odseka. S predstavniki podjetja Rudnik Trbovlje – Hrastnik, podjetja AGM Nemec, Občine Hrastnik, Medobčinskega inšpektorata in redarstva Zasavje in Policijske postaje Trbovlje so spregovorili o problematiki in poiskali rešitev, ki je za vse vključujoče najbolj smotrna.

Na sestanku je Zoran Poznič poudaril, da Občina Trbovlje pozdravlja in podpira obnovo ceste, katere investitor je Rudnik Trbovlje – Hrastnik, saj je nujno potrebna, pa vendar je treba razmisliti tudi o tem, kako ljudem olajšati življenje v času izvajanja del.

Z izvajalcem del je bil zato sklenjen dogovor, da se bo rok izvedbe del skrajšal v največji možni meri. Občanke in občane ter ostale uporabnike ceste obveščamo, da bo ob ugodnih vremenskih razmerah cesta za promet delno odprta do konca meseca marca. Promet bo takrat potekal izmenično enosmerno in bo urejen s semaforji.

Ob vzpostavitvi popolne zapore ceste se je zopet pojavila problematika prometne varnosti na Ulici španskih borcev, ki se navezuje na cestni odsek v obnovi.  Zato bo Občina Trbovlje še v tem mesecu naročila elaborat presoje prometne varnosti na odseku Ulica španskih borcev – Ojstro, na podlagi katerega bomo lahko določili najugodnejše prometne rešitve za to območje.

Savus

Foto: MP


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor