četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Četrtič Hrastnik Trail

V soboto, 20. aprila, bodo na planini Kal nad Hrastnikom, pripravili četrto izvedbo športnega dogodka Hrastnik Trail. Gorskemu teku se bodo prvič pridružili tudi najmlajši tekači.

Na voljo bosta dve trasi, ki vodita po kalskih gozdnih, travniških in cestnih poteh – kot povesta že imeni, gre za različno dolgi progi. Turističnih 6 je krajša in manj zahtevna proga, dolga 6 km in primerna za vse tekaške navdušence, 12-kilometrska proga Razglednih 12 pa je lahko je izziv tako za občasne rekreativce kot izkušene gorske tekače.

Prvič letos pa se bodo na tekmovanju pridružili tudi najmlajši tekači in tekačice – letošnja novost je namreč Hrastkov tek, dolg 1,3 km, namenjen osnovnošolskim otrokom. Skupno se bo na tek po kalski planoti pognalo skoraj 200 tekačev. Last-minute prijave za tek bodo mogoče še na licu mesta

Registracija se začne ob 7.30 uri, prvi pogumneži se bodo na progo podali ob 10. uri, ob 12.30 sledi podelitev nagrad in pokalov. Za dobro vzdušje med tekači in navijači bo z dobro glasbo skrbel DJ Božo a.k.a. Boogie B.

Pripravili so tudi pohod na Kal, saj sta moči združila PD Hrastnik in PD Dol pri Hrastniku. Start vodenega pohoda bo ob 8. uri izpred Delavske hranilnice Hrastnik in izpred spomenika pri cerkvi na Dolu.

»Kaj pa vreme? Organizatorji radi rečemo, da »vreme bo«! Na vprašanje »Kua pa, če bo djež?« pa tekač in eden od soorganizatorjev Hrastnik Traila Marko Kavzar odgovarja: »Muokr si tku al pa tku.«,« so zapisa organizatorji v obvestilu za javnost.

Savus

Foto: Hrastnik Trail


 

Isti avtor