V Zdravstvenem domu Trbovlje bodo v četrtek, 30. marca, organizirali cepilni dan. V ambulanti za funkcionalno diagnostiko in terapijo v 2. nadstropju Zdravstvenega doma Trbovlje bodo med 14. in 16. uro cepili proti pnevmokoknim okužbam in klopnemu meningoencefalitisu. Predhodno naročilo ni potrebno.

Cepljenje proti pnevmokoknim okužbam (vnetje srednjega ušesa in obnosnih votlin ter pljučnica) bo izvedeno s cepivom PNEUMO 23 in je brezplačno za osebe nad 65 let. Za mlajše od 65 let je cena 18 eur. To cepljenje se posebej priporoča osebam s kroničnimi boleznimi. Po priporočilu NIJZ se za boljšo zaščito priporoča tudi cepljenje s samoplačniškim cepivom PREVENAR -13 (cena 37 eur). Cepljenje ni priporočljivo za osebe z akutno vročinsko boleznijo in za tiste, ki so alergični na jajčne beljakovine ali druge sestavine cepiva.

Proti klopnemu meningoencefalitisu bodo cepili s cepivom FSME. Cepljenje je brezplačno za odrasle osebe, ki so rojeni v letih 1970,1971,1972,1973 in za vse, ki so v letošnjem letu že dopolnili 49 let. Cena samoplačniškega cepljenja je 33 eur.

Plačilo bo možno le z bančno kartico.

Savus

Foto: arhiv Savus