četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Čemažev dan v Čemšeniku

Zgodaj spomladi na senčnih pobočjih Čemšeniške planine ozelenijo bogata rastišča čemaža. Zaradi dokazanih zdravilnih lastnosti vse več ljudi nabira in uživa to rastlino.

Turistično društvo Čemšenik že leta pripravlja prireditev Čemažev dan, na katerem nepoznavalcem prikažejo bistvene podobnosti in razlike s strupenimi rastlinami kot so jesenski podlesek, šmarnica in bela čmerika. Poleg tega za degustacijo pripravijo razne jedi iz ali z dodatkom čemaža – kruh, potico, razne namaze, pesto, kolače z dodatkom čemaža, čemaževo tinkturo …

V nedeljo 28. aprila 2024, je prireditev privabila lepo število obiskovalcev in tudi vreme je poskrbelo za lepo kuliso v prenovljenem centru Čemšenika. Turistično društvo Čemšenik je letos prireditev prvič pripravilo v sodelovanju z otroki in vzgojiteljicami iz vrtca v Čemšeniku. Otroci iz vrtca so pripravili namaz s čemažem in ga v lepo zaviti embalaži podarili staršem in obiskovalcem.

Sestavili so tudi pesem o čemažu in jo zapeli skupaj s kitaristom Matejem. Obiskal pa nas je tudi medved, ki je prvi pokusil čemaževe jedi. Starši in obiskovalci so bili navdušeni nad predstavo otrok. Lepo nedeljsko dopoldne je poskrbelo tudi za prijetno druženje več generacij.

Člani turističnega društva in kolektiv vrtca Čemšenik so z zadovoljstvom sklenili, da bi v prihodnje lahko izvedli še kakšno skupno prireditev.

AL

Foto: AL


 

Previous article
Next article

Isti avtor