četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Častniki na raftingu

V soboto, 29. julija, se je šest članov Združenja slovenskih častnikov Hrastnik udeležilo tradicionalnega spusta Kolpa, ki sta ga letos organizirala ZSČ Območno združenje slovenskih častnikov Bele Krajine in Hrvaški častniški zbor Karlovške županije.

Letos so organizatorji spust Kolpa-Kupa 2023 prvič lokacijsko prestavili na hrvaško reko Mrežnico, na del reke med Zvečajem in Belaviči pri Dugi Resi. Spusta se je udeležilo 16 Območnih združenj slovenskih častnikov.

Zbrali smo se na kopališču v Metliki, od koder so nas z avtobusoma odpeljali na izhodiščno točko pri kraju Zvečaj. Tam smo se vkrcali na rafte in spustili po reki Mrežnici ter v dobrih treh urah prispeli živi in zdravi, sicer pa malo mokri, do zaključne lokacije pri kraju Belavići pri Dugi Resi.

Na dogodku so nas pozdravili predsednik HČZ-KŽ Igor Majetić, predsednik OZSČ Bela krajina Anton Krašovec, podpredsednik ZSČ Bojan Šoper in podžupanja Duge Rese Katarina Srakočić.

Veseli smo bili lepega vremena, prijetne družbe in zanimivega spusta po reki, ki je nismo poznali. Organizatorji HČZ-KŽ so se potrudili in poskrbel za varnost vseh udeležencev ter tudi za prehrano in pijačo.

Belinda in Zdenko Ladiha

Foto: Maja Goltes


 

Previous article
Next article

Isti avtor