nedelja, 21 aprila, 2024

Iz te kategorije

Cankarji v Angliji

Anglija, otok mnogih znamenitosti, kulturnega in družbenega dogajanja in glavno mesto London, ki v prednovoletnem času še posebej zablešči v soju tisočerih lučk. Skupina učencev Osnovne šole Ivana Cankarja Trbovlje se je v organizaciji in izvedbi agencije TWIN že drugič v tem šolskem letu podala na raziskovanje Londona.

Z ogledom znamenitosti, s poslušanjem, branjem in govorjenjem angleškega jezika, z opazovanjem multikulturalizma v velemestu, vožnjo z znamenitim angleškim avtobusom in podzemno železnico s postankom na mestu snemanja kultnega Harrya Potterja ter z nabiranjem popotniških izkušenj in nepozabnih vtisov so bili trboveljski učenci zelo zadovoljni.

Na pot smo se podali v soboto, 26. novembra, v zgodnjih jutranjih urah in z Brnika (nekateri prvič) z letalom odleteli do letališča London Luton. Od tam smo se peljali z avtobusom najprej v park in observatorij v Greenwichu, nato pa odšli peš v center mesta kjer je sledila večerna vožnja z ladjico po Temzi in ogled znamenitosti: Tower Bridge, st. Paul’s Cathedral, The Globe Theatre, London Eye in Big Ben. Večer smo zaključili na Piccadilly Circusu, kjer smo že doživeli pravo praznično vzdušje. Po prehojenih 10 km smo se v poznih večernih urah z avtobusom podali v hotel Redison, kjer smo utrujeni in polni vtisov legli k počitku.

Naslednji dan nas je čakal ogled centra mesta, Trafalgar Squara, Green Parka in Buckinghamske palače z menjavo kraljeve straže in konjenice. Po kosilu pa smo skočili muzej voščenih lutk in dan zaključili z večernim sprehodom skozi stari del mesta, ki smo ga dan prej opazovali z ladjice. Pot smo zaključili pri cerkvi Sv. Paula, nekateri pa so se po 311 stopnicah podali na vrh Monument Tower in si London ogledali še z višine.

Zadnji dan našega popotovanja je bil namenjen preučevanju naravoslovne zgodovine v prirodoslovnem muzeju, kosilo in spominke pa smo kupili na slavni Oxford Street. Pozno popoldne smo se z avtobusom odpeljali do letališča Standsted in zvečer poleteli proti Dunaju, od tam pa z avtobusom domov proti Trbovljam, kamor smo prispeli v torek, 29. novembra, v zgodnjih jutranjih urah.

Našo popotniško dogodivščino smo si delili z učenci OŠ Lenart, s katerimi smo navezali nova prijateljstva, v prihodnosti pa morebiti sodelujemo še kako drugače. London, zgodovinsko velemesto, polno različnih arhitekturnih zanimivosti, raznolikih kultur in dogodkov je bil za nas krasna in nepozabna dogodivščina.

Maja Volk

Foto: Osnovna Šola Ivana Cankarja


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor