četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Čamer, Antolić, Lenart, Pociecha, Zakonšek

Ob letošnjem občinskem prazniku Zagorja je župan Matjaž Švagan podelil  tri posebna županova priznanja. Med prejemniki priznanja so bili tudi igralci (Mitja Čamer, Dejan Antolić in Peter Lenart, pa trener Domen Pociecha in njegov pomočnik Anej Zakonšek) slovenske nogometne ekipe, ki je na 16. poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade osvojila zlato medaljo. Nagrajence predstavljamo z obrazložitvijo priznanja.

»Pred poldrugim mesecem so v Berlinu potekale 16. poletne svetovne igre specialne olimpijade. Slovenska nogometna ekipa je v finalnem dvoboju premagala Nemčijo, zlate medalje pa so si nadeli tudi nogometaši Mitja Čamer, Dejan Antolić in Peter Lenart, glavni trener Domen Pociecha in pomočnik Anej Zakonšek. Vseh pet prihaja iz VDC Zasavje. Skupaj je na igrah nastopilo 7000 športnikov z intelektualno oviranostjo ali motnjo v telesnem in duševnem razvoju iz 190 držav sveta. Slovenska reprezentanca je s 26 športniki nastopila v sedmih disciplinah.

Naši športniki so s sodelovanjem, povezanostjo in neverjetno energijo spisali krasno zgodbo in se pridružili plejadi vrhunskih športnikov, ki prihajajo iz tega okolja.«

Savus

Foto: Robi Verbajs


 

Isti avtor