Na svojo glasbeno pot se je Trboveljčanka Brina Knauss podala leta 2003. Skupaj še z dvema dekletoma so po izpadu iz tedaj priljubljenega tekmovanja Popstars ustanovile svojo skupino BBT. Ime skupine so sestavljale prve črke njihovih imen (Brina, Barbara, Tamara). Knaussova pravi, da sta skupina in slava, ki jo je prinesla udeležba na tekmovanju Popstars, zanjo predstavljali odskočno desko. »Želela sem si nečesa novega,« priznava, »že od malih nog sem namreč pela v pevskem zboru, z orkestrom sem igrala klavir in zaključila šest let glasbene šole v Trbovljah.«
Čeprav je danes kot didžejka prepoznavna širom sveta, pravi, da o tej karieri prej ni nikoli razmišljala. »Je pa res, da sem se že od malih nog z veseljem udeleževala raznih glasbenih festivalov in zabav v dobrih klubih. Vedno so mi bili všeč novi ritmi in melodije,« pripoveduje Knaussova.

Ljubezen do novih melodij se kaže tudi zdaj, ko ustvarja avtorsko glasbo, ki jo nato posname v studiu in vrti v različnih klubih. Pravi, da ima dneve, ko je bolj produktivna, pridejo pa tudi takšni, ko ne najde idej. A tudi takrat ji dela ne zmanjka. Če ne snema glasbe in je ne vrti v različnih diskotekah, se sprehaja po modnih brveh in hodi na fotografiranja. Pravi, da je usklajevanje vsega zelo zahtevno, zato spanec, ki je pri njenem življenjskem stilu redka dobrina, maksimalno izkoristi. »Čeprav ga je včasih samo dve do tri ure,« pove. Priznava, da mora biti še posebej pozorna na to, da dovolj poje, saj ji ob njenem tempu hitro zmanjka energije.

V rodno Slovenijo se zaradi natrpanega urnika ne vrača pogosto, ko pa se, obišče družino, ki jo močno pogreša, ali pa pride vrtet glasbo v katero izmed slovenskih diskotek. Vrtela je že v Cirkus Klubu v Ljubljani, na Ljubljanskem tednu mode in v Luft Clubu v Mariboru. Italijanske diskoteke se po njenih besedah od slovenskih razlikujejo po tem, da so bolj »internacionalne«, da jih obiskujejo ljudje od povsod. Kar na splošno velja tudi za Milano.

To, da je ženska, pri njeni didžejski karieri ne predstavlja ovir. Še več, pravi, da jo publika zelo dobro sprejema, kamorkoli pride. Ena izmed njenih želja je povezana z njeno domovino – nekoč si namreč želi nastopiti tudi v znani izolski Ambasadi Gavioli.

Martina Drobne

Prejšnji članekV Hrastnik na večer smeha
Naslednji članekNove točke za Rudar